
Cookies är något som alltid funkar att bjuda på, speciellt när de varken innehåller gluten eller mjölk om man skulle råka ha någon allergiker i sällskapet. Idag bakade jag de här super goda fudge brownie cookiesen för typ femte gången den här månaden. De är bara FÖR GODA! Det är riktigt svårt att hålla sig för att inte äta dem innan jag fotat klart.

Dessutom är de här godbitarna riktigt enkla att göra. Testa själv vettja! Receptet räcker till ca 10 kakor.
Ingredienser:
5 dl florsocker
1 dl kakao
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
3 små äggvitor
150 g chokladknappar
Gör såhär:
1. Blanda florsocker, kakao och salt i en bunke.
2. Tillsätt äggvitorna och fortsätt blanda tills du får en kladdig men jämn smet. Blanda till sist ner chokladknapparna.
3. Klicka upp smeten i 10 stycken på en plåt med bakplåtspapper.
4. Låt kakorna vila på plåten i rumstemperatur i ca 30 minuter medan du låter ugnen värmas upp till 175 grader.
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på plåten innan servering.
Ett stort Tack för detta recept! 🙂 Är både gluteintolerans och mjölkproteinallergiker 🙂
De ser riktigt goda ut!
Tack 🙂
Måste göra!! Vad är det för chokladknappar du använder? Brukar dom ligga vid baksakerna i butik eller godiset?
Hej! Kan man ersätta äggvitor med kikärtsspad?
Hejhej! Har inte testat så har ej exakta mått men om du testar får du gärna berätta hur det gick 🙂