Glutenfria fudge brownie cookies

Cookies är något som alltid funkar att bjuda på, speciellt när de varken innehåller gluten eller mjölk om man skulle råka ha någon allergiker i sällskapet. Idag bakade jag de här super goda fudge brownie cookiesen för typ femte gången den här månaden. De är bara FÖR GODA! Det är riktigt svårt att hålla sig för att inte äta dem innan jag fotat klart.

Dessutom är de här godbitarna riktigt enkla att göra. Testa själv vettja! Receptet räcker till ca 10 kakor.
 
Ingredienser:
5 dl florsocker
1 dl kakao
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
3 små äggvitor
150 g chokladknappar
 
Gör såhär:
1. Blanda florsocker, kakao och salt i en bunke.
2. Tillsätt äggvitorna och fortsätt blanda tills du får en kladdig men jämn smet. Blanda till sist ner chokladknapparna.
3. Klicka upp smeten i 10 stycken på en plåt med bakplåtspapper.
4. Låt kakorna vila på plåten i rumstemperatur i ca 30 minuter medan du låter ugnen värmas upp till 175 grader.
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på plåten innan servering.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Netasha
6 år sedan

Ett stort Tack för detta recept! 🙂 Är både gluteintolerans och mjölkproteinallergiker 🙂

Anonym
6 år sedan

De ser riktigt goda ut!

Veronica
6 år sedan

Måste göra!! Vad är det för chokladknappar du använder? Brukar dom ligga vid baksakerna i butik eller godiset?

Sandra
1 år sedan

Hej! Kan man ersätta äggvitor med kikärtsspad?

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x