Bulgursallad med timjankyckling och sötpotatiskräm

Mitt schema har äntligen lugnat sig efter 2 månaders tid av massor av saker att göra varje dag. Det är så skönt haha, känns som att jag fått lite av mitt liv tillbaka. Det här innebär också att jag kan tillbringa mer av min tid i köket och skapa maträtter som jag kan lägga lite mer tid och själ i. Annars har vegetarisk fryspizza och spaghetti med köttfärsås varit återkommande maträtter på vår middagsmeny. Det är jättegott det också men jag känner mig helt klart redo för nya matäventyr om man säger så 😉
Till dagens lunch gjorde jag en riktigt fräsch och god bulgursallad med timjankyckling, sötpotatiskräm och lite avocado på sidan. Det var helt klart färgerna som bestämde ingredienserna i den här maträtten. Nu när Stockholm är täckt i princip bara en färg (vitt) så är det skönt med några färgklickar i vardagen. Dessutom så inspirerades jag av bästa Citroncest när jag lagade den här maträtten. Se till att kika in på hennes blogg om ni inte redan gjort det!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Bulgursallad med timjankyckling och sötpotatiskräm

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (timjankyckling):
800 g kycklingfilé
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk torkad timjan
3 msk soya
ca 0,5 tsk svartpeppar

Ingredienser (bulgursallad):
3 dl finmalen bulgur
6 dl vatten
0,5 tsk salt
1 grönsakbuljongtärning
körsbärstomater
isbergssallad
0,5 st finhackad rödlök

Ingredienser (sötpotatiskräm):
1 sötpotatis à 500 g
saft från en halv citron
salt och svartpeppar efter eget smak och tycker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (timjankyckling):
800 g kycklingfilé
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk torkad timjan
3 msk soya
ca 0,5 tsk svartpeppar

Ingredienser (bulgursallad):
3 dl finmalen bulgur
6 dl vatten
0,5 tsk salt
1 grönsakbuljongtärning
körsbärstomater
isbergssallad
0,5 st finhackad rödlök

Ingredienser (sötpotatiskräm):
1 sötpotatis à 500 g
saft från en halv citron
salt och svartpeppar efter eget smak och tycker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Timjankyckling: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Marinera kycklingen i alla ingredienserna. Hinner du kan du göra det här steget kvällen innan för extra mycket smak men det går såklart också bra att göra det precis innan dem ska in i ugnen.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och fördela kycklingfiléerna på plåten.
  4. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.
  5. Bulgursallad: Lägg bulgur, vatten och buljongtärning i en kastrull med lock och tillaga på låg värme. Blanda då och då så att grönsaksbuljongen fördelas jämnt.
  6. När bulguren är klar lägger du över den i en rymlig skål och låter svalna helt innan du tillsätter grönsaker och blandar.
  7. Sötpotatiskräm: Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  8. Skala sötpotatisen och mosa den (undvik mixer, använd helt gaffel eller liknande för en bra konsistens).
  9. Tillsätt citronsaft, salt och peppar. Blanda och servera tillsammans med din sallad.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Timjankyckling: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Marinera kycklingen i alla ingredienserna. Hinner du kan du göra det här steget kvällen innan för extra mycket smak men det går såklart också bra att göra det precis innan dem ska in i ugnen.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och fördela kycklingfiléerna på plåten.
  4. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.
  5. Bulgursallad: Lägg bulgur, vatten och buljongtärning i en kastrull med lock och tillaga på låg värme. Blanda då och då så att grönsaksbuljongen fördelas jämnt.
  6. När bulguren är klar lägger du över den i en rymlig skål och låter svalna helt innan du tillsätter grönsaker och blandar.
  7. Sötpotatiskräm: Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  8. Skala sötpotatisen och mosa den (undvik mixer, använd helt gaffel eller liknande för en bra konsistens).
  9. Tillsätt citronsaft, salt och peppar. Blanda och servera tillsammans med din sallad.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mikaela
7 years ago

Det ser riktigt gott ut 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?