Bounty cupcakes

Bounty är ett riktigt drömgodis för alla kokosälskare. Kokos och choklad är en vinnande smakkombination i allt från småkakor till nyttiga tryfflar. Idag fick den göra entré i mitt kök i form av en cupcake!
Cupcaken består av en saftig chokladmuffins och istället för att toppa med en frosting så lade jag en kula bountyfyllning på toppen av varje muffins som sedan fick gömma sig under ett skal av mjölkchoklad. Det är så roligt att experimentera med utformningen av cupcakes, speciellt när det blir så bra som med den här cupcaken!
Eftersom att jag gärna tillför lite festkänsla i vardagen, dekorerade jag med glittriga guldflingor som jag fått testa från My Perfect Day. Med ett sånt enkelt medel, kan ett vanligt bakverk platsa på vilken fest som helst! Just nu får ni också 20% rabatt på alla ätbara bakdekorationer fram till imorgon om ni uppger koden ”mykitchenstories” i kassan!
 
Det här receptet räcker till 12 stycken.
Ingredienser (chokladmuffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
6. Rör om försiktigt till en slät smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

8. Låt muffinsen svalna helt innan du har på bountyfyllningen.

 
Ingredienser (bounty & topping):
200 g smör
12 dl kokosflingor
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
 
200 g mjölkchoklad
kokosflingor till garnering
 
Gör såhär:
1. Smält smöret och häll över i en bunke. Tillsätt kokosflingor, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde. Rör om till en formbar massa.
2. Skeda upp en generös klick bountyfyllning på toppen av varje muffin. Använd skedens insida för att skapa en rundare form.
3. Ställ muffinsarna på en bricka och ställ in i frysen i ca 30 minuter.
4. Smält mjölkchokladen över vattenbad eller i en kastrull. Låt svalna en aning (den ska fortfarande vara rinnig) och häll försiktigt med en sked lite choklad i taget på varje klick kokos. Hjälp till med skeden för att få det jämnt fördelat.
5. Garnera med kokosflingor eller strössel innan chokladen hunnit stelna. Förvara dina bountycupcakes i kylskåpet.
Prenumerera
Notis om
guest
6 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
3 år sedan

men herregud 😀 åååååh!

Felicia Holmgren
3 år sedan

Ser väldigt goda ut!

Fredrik
3 år sedan

Ser ju otroligt smarriga och delikata ut. Det är ju inte så långsökt att koppla ihop USA med namnet på detta bakverk, finns lite att ta del av i min blogg – läs sista nämnda boken så framstår dessa bakverk som rena himmelriket…..

Göteborgsmamman
3 år sedan

Du är så otroligt värd att vinna matbloggspriset – du är magisk! Grattis till tusen!
Kram <3

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x