Bounty cupcakes

Bounty är ett riktigt drömgodis för alla kokosälskare. Kokos och choklad är en vinnande smakkombination i allt från småkakor till nyttiga tryfflar. Idag fick den göra entré i mitt kök i form av en cupcake!
Cupcaken består av en saftig chokladmuffins och istället för att toppa med en frosting så lade jag en kula bountyfyllning på toppen av varje muffins som sedan fick gömma sig under ett skal av mjölkchoklad. Det är så roligt att experimentera med utformningen av cupcakes, speciellt när det blir så bra som med den här cupcaken!
Eftersom att jag gärna tillför lite festkänsla i vardagen, dekorerade jag med glittriga guldflingor som jag fått testa från My Perfect Day. Med ett sånt enkelt medel, kan ett vanligt bakverk platsa på vilken fest som helst! Just nu får ni också 20% rabatt på alla ätbara bakdekorationer fram till imorgon om ni uppger koden “mykitchenstories” i kassan!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Bounty cupcakes

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (chokladmuffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Ingredienser (bounty & topping):
200 g smör
12 dl kokosflingor
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (chokladmuffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Ingredienser (bounty & topping):
200 g smör
12 dl kokosflingor
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
  6. Rör om försiktigt till en slät smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Låt muffinsen svalna helt innan du har på bountyfyllningen.
  9. Topping: Smält smöret och häll över i en bunke. Tillsätt kokosflingor, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde. Rör om till en formbar massa.
  10. Skeda upp en generös klick bountyfyllning på toppen av varje muffin. Använd skedens insida för att skapa en rundare form.
  11. Ställ muffinsarna på en bricka och ställ in i frysen i ca 30 minuter.
  12. Smält mjölkchokladen över vattenbad eller i en kastrull. Låt svalna en aning (den ska fortfarande vara rinnig) och häll försiktigt med en sked lite choklad i taget på varje klick kokos. Hjälp till med skeden för att få det jämnt fördelat.
  13. Garnera med kokosflingor eller strössel innan chokladen hunnit stelna. Förvara dina bountycupcakes i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
  6. Rör om försiktigt till en slät smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Låt muffinsen svalna helt innan du har på bountyfyllningen.
  9. Topping: Smält smöret och häll över i en bunke. Tillsätt kokosflingor, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde. Rör om till en formbar massa.
  10. Skeda upp en generös klick bountyfyllning på toppen av varje muffin. Använd skedens insida för att skapa en rundare form.
  11. Ställ muffinsarna på en bricka och ställ in i frysen i ca 30 minuter.
  12. Smält mjölkchokladen över vattenbad eller i en kastrull. Låt svalna en aning (den ska fortfarande vara rinnig) och häll försiktigt med en sked lite choklad i taget på varje klick kokos. Hjälp till med skeden för att få det jämnt fördelat.
  13. Garnera med kokosflingor eller strössel innan chokladen hunnit stelna. Förvara dina bountycupcakes i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

men herregud 😀 åååååh!

Felicia Holmgren
8 years ago

Ser väldigt goda ut!

Fredrik
8 years ago

Ser ju otroligt smarriga och delikata ut. Det är ju inte så långsökt att koppla ihop USA med namnet på detta bakverk, finns lite att ta del av i min blogg – läs sista nämnda boken så framstår dessa bakverk som rena himmelriket…..

Göteborgsmamman
8 years ago

Du är så otroligt värd att vinna matbloggspriset – du är magisk! Grattis till tusen!
Kram <3

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?