Snabb bärtarte med vaniljkräm

Igår slängde jag ihop ett super snabbt och enkelt fika: tarte på smördeg fylld med vaniljkräm och frysta bär. Med detta recept kan du välja hur ambitiös du vill vara med köpt eller hemmagjord smördeg och vaniljkräm. Oavsett så blir det riktigt mumsigt! Dessa är perfekta att ta med sig på sommarpicknicken!
 
Sen en tid tillbaka så har jag publicerat korta videosnuttar på instagram där jag visar hur jag dekorerar mina tårtor, cupcakes osv. Men jag har länge velat göra lite längre videos där jag visar hur jag gör olika bakverk. Jag passade på att testa med detta recept så jag lägger in videon här under. Ni får jätte gärna säga om det är något som ni vill se mer av!
 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=T0b3J-p7Jk0]

 
Det här receptet ger 4 stycken
 
Ingredienser (bärtarte):
3 smördegsplattor (kvadratiska)
3 dl vaniljkräm (för en riktigt god hemmagjord, kan ni testa denna!)
2 dl valfria frysta bär
äggula till pensling
florsocker till garnering
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Dela varje smördegsplatta i två lika stora delar så att du får ut två tartes av varje platta.
3. Nagga botten av varje platta.
4. Lägg lite vaniljkräm och bär på varje och avsluta med att pensla kanterna med äggula.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Garnera med florsocker!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ruki
6 år sedan

Länken till vaniljsåsen fungerar inte :/
Ser riktigt smarrigt ut

h
h
6 år sedan

Va kul med video! Ser fram emot fler:D!

Anonym
6 år sedan

Åh Gud vad gott!

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x