Snabb bärtarte med vaniljkräm

Igår slängde jag ihop ett super snabbt och enkelt fika: tarte på smördeg fylld med vaniljkräm och frysta bär. Med detta recept kan du välja hur ambitiös du vill vara med köpt eller hemmagjord smördeg och vaniljkräm. Oavsett så blir det riktigt mumsigt! Dessa är perfekta att ta med sig på sommarpicknicken!
Sen en tid tillbaka så har jag publicerat korta videosnuttar på instagram där jag visar hur jag dekorerar mina tårtor, cupcakes osv. Men jag har länge velat göra lite längre videos där jag visar hur jag gör olika bakverk. Jag passade på att testa med detta recept så jag lägger in videon här under. Ni får jätte gärna säga om det är något som ni vill se mer av!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Snabb bärtarte med vaniljkräm

Portioner: 4

Ingredienser

3 smördegsplattor (kvadratiska)
3 dl vaniljkräm (för en riktigt god hemmagjord, kan ni testa denna!)
2 dl valfria frysta bär
äggula till pensling
florsocker till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

3 smördegsplattor (kvadratiska)
3 dl vaniljkräm (för en riktigt god hemmagjord, kan ni testa denna!)
2 dl valfria frysta bär
äggula till pensling
florsocker till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Dela varje smördegsplatta i två lika stora delar så att du får ut två tartes av varje platta.
  3. Nagga botten av varje platta.
  4. Lägg lite vaniljkräm och bär på varje och avsluta med att pensla kanterna med äggula.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Garnera med florsocker!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Dela varje smördegsplatta i två lika stora delar så att du får ut två tartes av varje platta.
  3. Nagga botten av varje platta.
  4. Lägg lite vaniljkräm och bär på varje och avsluta med att pensla kanterna med äggula.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Garnera med florsocker!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
http://youtube https://www.youtube.com/watch?v=T0b3J-p7Jk0

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ruki
8 years ago

Länken till vaniljsåsen fungerar inte :/
Ser riktigt smarrigt ut

h
h
8 years ago

Va kul med video! Ser fram emot fler:D!

Anonymous
8 years ago

Åh Gud vad gott!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?