Ferrero Rocher Cheesecake

Idag bjuder jag på den ultimata fredagsefterrätten: en ferrero rocher cheesecake i glas med swirl av dulche de leche och choklad. Förutom att den är riktigt god så är den super enkel att göra.
Serves 2
Ingredients (Ferrero Rocher cheesecake in glass):
50 g butter
12 digestive biscuits
300 g of cream cheese
1.25 dl whipping cream
0.5 dl of crushed hazelnuts
1/2 jar Dulche de leche / caramelized milk à 397 grams
100 g melted chocolate
2 tablespoons canola oil
Ferrero Rocher
fresh strawberries

Do this:
1. Melt the butter and crush the biscuits to a fine crumba. Mix together these two and set aside.
2. Whisk together cream cheese and whipped cream to a fluffy batter. Then add the crushed hazelnuts and fold gently with a spatula.
3. Melt the dark chocolate and mix in the canola oil. Allow to cool, but it still needs to be runny in consistensy when revving it in the glasses.
4. Take out two nice glasses to serve in and unwind with digestive biscuits, cream cheese filling, Dulche de leche and chocolate. Top with Ferrero Rocher, fresh strawberries and the Dulche de leche and chocolate that is left.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Ferrero Rocher Cheesecake

Portioner: 2

Ingredienser

50 g smör
12 digestivekex
300 g färskost
1,25 dl vispgrädde
2 msk florsocker (kan uteslutas)
0,5 dl krossade hasselnötter
1/2 burk dulche de leche/karamelliserad mjölk à 397 gram
100 g smält choklad
2 msk rapsolja
ferrero rocher
färska jordgubbar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 2st

Ingredienser

50 g smör
12 digestivekex
300 g färskost
1,25 dl vispgrädde
2 msk florsocker (kan uteslutas)
0,5 dl krossade hasselnötter
1/2 burk dulche de leche/karamelliserad mjölk à 397 gram
100 g smält choklad
2 msk rapsolja
ferrero rocher
färska jordgubbar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smält smöret och krossa kexen till ett fint smul. Blanda ihop dessa två och ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en fluffig smet. Tillsätt därefter krossade hasselnötter och eventuellt florsocker och vänd försiktigt med slickepott.
  3. Smält den mörka chokladen och blanda i rapsoljan. Låt svalna men den behöver fortfarande vara rinnig i konsistensen när du varvar den i glasen.
  4. Ta fram två fina glas att servera i och varva med digestivekex, färskostfyllning, dulche de leche och choklad. Toppa till sist med ferrero rocher, färska jordgubbar och den dulche de leche och choklad som finns kvar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smält smöret och krossa kexen till ett fint smul. Blanda ihop dessa två och ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en fluffig smet. Tillsätt därefter krossade hasselnötter och eventuellt florsocker och vänd försiktigt med slickepott.
  3. Smält den mörka chokladen och blanda i rapsoljan. Låt svalna men den behöver fortfarande vara rinnig i konsistensen när du varvar den i glasen.
  4. Ta fram två fina glas att servera i och varva med digestivekex, färskostfyllning, dulche de leche och choklad. Toppa till sist med ferrero rocher, färska jordgubbar och den dulche de leche och choklad som finns kvar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
http://youtube https://www.youtube.com/watch?v=0R1A5zeeUCo

Dela receptet

2.5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatima
8 years ago

Man hinner inte med dina recept haha vilka ska man göra först XD

Aldina
8 years ago

Woooow mashAllah, du är grym!! Blir lika imponerad av dina recept varje gång!

Hanna
8 years ago

Åh mums! Jag älskar verkligen ferrrero rocher!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?