En mintgrön gravidtårta

I helgen fick jag chansen att baka en av mina favorittårtor: pregnant belly cake! En tårta i form av en gravidmage. Denna gång testade jag dock något nytt i form av att inte hela tårtan är täckt med sugarpaste. Magen är istället täckt med spritsade rosor av vaniljfrosting. Klänningen fick mammans favoritfärg – grön!
Mamman älskar också choklad så insidan består av en saftig chokladkaka enligt muffinsen i detta recept och en mjuk tryffelfyllning gjord på 300 g mörk choklad och 3 dl vispgrädde.
This weekend I had the chance to bake one of my favorite cakes: pregnant belly cake! A cake in the shape of a pregnant belly. This time I tried, however, something new in the form of not the whole cake is covered with sugar paste. The belly is instead covered with piped roses of vanilla frosting. The dress got the mother’s favorite color – green!

The mother also loves chocolate so the inside consists of a juicy chocolate cake according to this recipe and a soft truffle filling made of 300 g of dark chocolate and 3 dl cream.

Ingredients (vaniljfrosting):
4 large egg whites
2 dl granulated sugar (200 g)
1 tsp vanilla aroma
250 g unsalted unsalted butter
paste color in any color

Do this:
1. Whisk the egg whites until stiff peaks in a heatproof bowl.
2. Fill a saucepan with water to which the bowl fits in and covers the opening completely. Boil the water and put in the bowl. Have the granulated sugar and beat with an electric whisk until the sugar crystals are completely melted. Remove the bowl from the heat and continue whisking until the bowl has cooled.
3. Add the vanilla aroma during continued whipping.
4. Whisk in a little butter at a time and continue whisking until you get a fluffy frosting.
5. Finally add any color paste if you want to color your frosting. For best results, if you whisk in a little at a time, otherwise there is a risk that it becomes too much.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

En mintgrön gravidtårta

Ingredienser

Ingredienser (vaniljfrosting):
4 stora äggvitor
2 dl strösocker (200 g)
1 tsk vaniljarom
250 g rumsvarmt osaltat smör
pastafärg i valfri färg

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (vaniljfrosting):
4 stora äggvitor
2 dl strösocker (200 g)
1 tsk vaniljarom
250 g rumsvarmt osaltat smör
pastafärg i valfri färg

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vispa upp äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål.
  2. Fyll en kastrull med vatten som skålen passar i och täcker öppningen helt. Koka upp vattnet och sätt på skålen. Ha i strösockret och vispa med elvisp tills att sockerkristallerna smält helt. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen svalnat.
  3. Tillsätt vaniljaromen under fortsatt vispning.
  4. Vispa i lite sv smöret i taget och fortsätt vispa tills du får en fluffig frosting.
  5. Tillsätt till sist valfri pastafärg om du vill färga din frosting. Bäst resultat får du om du vispar i lite i taget annars finns det risk att det blir för mycket.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vispa upp äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål.
  2. Fyll en kastrull med vatten som skålen passar i och täcker öppningen helt. Koka upp vattnet och sätt på skålen. Ha i strösockret och vispa med elvisp tills att sockerkristallerna smält helt. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen svalnat.
  3. Tillsätt vaniljaromen under fortsatt vispning.
  4. Vispa i lite sv smöret i taget och fortsätt vispa tills du får en fluffig frosting.
  5. Tillsätt till sist valfri pastafärg om du vill färga din frosting. Bäst resultat får du om du vispar i lite i taget annars finns det risk att det blir för mycket.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
N
N
7 years ago

Kan man ersätta vaniljarom med något?:)

Jessica Claesson
7 years ago

Åh vad fin 😀

Agnes
7 years ago

Så himla fin!!

Fatima
7 years ago

Ser jättefin ut å smakar säkert lika gott

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?