En mintgrön gravidtårta

I helgen fick jag chansen att baka en av mina favorittårtor: pregnant belly cake! En tårta i form av en gravidmage. Denna gång testade jag dock något nytt i form av att inte hela tårtan är täckt med sugarpaste. Magen är istället täckt med spritsade rosor av vaniljfrosting. Klänningen fick mammans favoritfärg – grön!
 
Mamman älskar också choklad så insidan består av en saftig chokladkaka enligt muffinsen i detta recept och en mjuk tryffelfyllning gjord på 300 g mörk choklad och 3 dl vispgrädde.
 
Ingredienser (vaniljfrosting):
4 stora äggvitor
2 dl strösocker (200 g)
1 tsk vaniljarom
250 g rumsvarmt osaltat smör
pastafärg i valfri färg
 
Gör såhär:
1. Vispa upp äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål.
2. Fyll en kastrull med vatten som skålen passar i och täcker öppningen helt. Koka upp vattnet och sätt på skålen. Ha i strösockret och vispa med elvisp tills att sockerkristallerna smält helt. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen svalnat.
3. Tillsätt vaniljaromen under fortsatt vispning.
4. Vispa i lite sv smöret i taget och fortsätt vispa tills du får en fluffig frosting.
5. Tillsätt till sist valfri pastafärg om du vill färga din frosting. Bäst resultat får du om du vispar i lite i taget annars finns det risk att det blir för mycket.
 
 
This weekend I had the chance to bake one of my favorite cakes: pregnant belly cake! A cake in the shape of a pregnant belly. This time I tried, however, something new in the form of not the whole cake is covered with sugar paste. The belly is instead covered with piped roses of vanilla frosting. The dress got the mother’s favorite color – green!

The mother also loves chocolate so the inside consists of a juicy chocolate cake according to this recipe and a soft truffle filling made of 300 g of dark chocolate and 3 dl cream.

Ingredients (vaniljfrosting):
4 large egg whites
2 dl granulated sugar (200 g)
1 tsp vanilla aroma
250 g unsalted unsalted butter
paste color in any color
 
Do this:
1. Whisk the egg whites until stiff peaks in a heatproof bowl.
2. Fill a saucepan with water to which the bowl fits in and covers the opening completely. Boil the water and put in the bowl. Have the granulated sugar and beat with an electric whisk until the sugar crystals are completely melted. Remove the bowl from the heat and continue whisking until the bowl has cooled.
3. Add the vanilla aroma during continued whipping.
4. Whisk in a little butter at a time and continue whisking until you get a fluffy frosting.
5. Finally add any color paste if you want to color your frosting. For best results, if you whisk in a little at a time, otherwise there is a risk that it becomes too much.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
N
N
6 år sedan

Kan man ersätta vaniljarom med något?:)

Jessica Claesson
6 år sedan

Åh vad fin 😀

Agnes
6 år sedan

Så himla fin!!

Fatima
6 år sedan

Ser jättefin ut å smakar säkert lika gott

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x