Citronmousse med agar agar

Syrliga tårtfyllningar är bland det bästa jag vet. Det väger verkligen upp annan sötma som finns i en tårta. Denna citronmousse har jag kört på många gånger. Riktigt god och stabil. Det här receptet räcker till ett generöst lager fyllning på en tårta med 23 cm i diameter.
Tart cake fillings are among the best I know. It really weighs up other sweetness found in a cake. This lemon mousse has been made so many times. Really good and stable. This recipe is enough for a generous layer of filling on a cake with 23 cm in diameter.

Ingredients (lemon mousse with agar agar):
5 lemons
5 egg yolks
1.5 tsp agar agar powder
3 dl whipping cream
3 tablespoons powdered sugar

Do this:
1. Wash the lemons thouroughly and grate the lemon zest and squeeze the juice from all the lemons in a saucepan.
2. Add the egg yolks and agar agar powder. Mix together.
3. Boil gently up the liquid as you stir. After a minute or so, pour everything into a cold bowl. Let cool in the refrigerator until it becomes a thick cream.
4. Whip the cream. Add the lemon cream and powdered sugar. Whisk until you get a fluffy mousse. Let stand in the refrigirator if it needs to settle and become a bit more solid.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Citronmousse med agar agar

Ingredienser

5 citroner
5 äggulor
1,5 tsk agar agar pulver
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

5 citroner
5 äggulor
1,5 tsk agar agar pulver
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skölj citronerna noga och riv ner citronskal och pressa ner citronsaft från alla citroner i en kastrull.
  2. Tillsätt äggulorna och agar agar pulver. Vispa ihop.
  3. Koka försiktigt upp vätskan samtidigt som du rör om. Efter någon minut häller du ner allt i en kall skål. Låt svalna i kylskåpet tills det blivit en tjock kräm.
  4. Vispa upp grädden. Tillsätt citronkrämen och florsocker. Vispa till ett fluffigt mousse. Låt stå i kylskåpet om den behöver sätta sig och bli lite mer fast.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Skölj citronerna noga och riv ner citronskal och pressa ner citronsaft från alla citroner i en kastrull.
  2. Tillsätt äggulorna och agar agar pulver. Vispa ihop.
  3. Koka försiktigt upp vätskan samtidigt som du rör om. Efter någon minut häller du ner allt i en kall skål. Låt svalna i kylskåpet tills det blivit en tjock kräm.
  4. Vispa upp grädden. Tillsätt citronkrämen och florsocker. Vispa till ett fluffigt mousse. Låt stå i kylskåpet om den behöver sätta sig och bli lite mer fast.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Åh vad gott!

h
h
7 years ago

Vad innehåller agar agar och var kan man köpa det:)?

Paula Lundberg
Paula Lundberg
3 years ago

Hej, kan man byta grädde mot någon vegansk allternativ?

Last edited 3 years ago by Paula Lundberg
Paula Lundberg
Paula Lundberg
Svara till  camillahamid
3 years ago

Toppen! Vilken grädde är bäst att baka med?

Frida Nilsson
Frida Nilsson
3 years ago

Hej Camilla!
Gjorde denna till en tårta idag, det blev såååå surt, går det att rädda på något vis?
Tack för alla fantastiska bakverk du gör! ❤

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?