Citronmousse med agar agar

Syrliga tårtfyllningar är bland det bästa jag vet. Det väger verkligen upp annan sötma som finns i en tårta. Denna citronmousse har jag kört på många gånger. Riktigt god och stabil. Det här receptet räcker till ett generöst lager fyllning på en tårta med 23 cm i diameter.
 
Ingredienser (citronmousse med agar agar):
5 citroner
5 äggulor
1,5 tsk agar agar pulver
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker
 
Gör såhär:
1. Skölj citronerna noga och riv ner citronskal och pressa ner citronsaft från alla citroner i en kastrull.
2. Tillsätt äggulorna och agar agar pulver. Vispa ihop.
3. Koka försiktigt upp vätskan samtidigt som du rör om. Efter någon minut häller du ner allt i en kall skål. Låt svalna i kylskåpet tills det blivit en tjock kräm.
4. Vispa upp grädden. Tillsätt citronkrämen och florsocker. Vispa till ett fluffigt mousse. Låt stå i kylskåpet om den behöver sätta sig och bli lite mer fast.
 
 
Tart cake fillings are among the best I know. It really weighs up other sweetness found in a cake. This lemon mousse has been made so many times. Really good and stable. This recipe is enough for a generous layer of filling on a cake with 23 cm in diameter.

Ingredients (lemon mousse with agar agar):
5 lemons
5 egg yolks
1.5 tsp agar agar powder
3 dl whipping cream
3 tablespoons powdered sugar

Do this:
1. Wash the lemons thouroughly and grate the lemon zest and squeeze the juice from all the lemons in a saucepan.
2. Add the egg yolks and agar agar powder. Mix together.
3. Boil gently up the liquid as you stir. After a minute or so, pour everything into a cold bowl. Let cool in the refrigerator until it becomes a thick cream.
4. Whip the cream. Add the lemon cream and powdered sugar. Whisk until you get a fluffy mousse. Let stand in the refrigirator if it needs to settle and become a bit more solid.

Prenumerera
Notis om
guest
7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
5 år sedan

Åh vad gott!

h
h
5 år sedan

Vad innehåller agar agar och var kan man köpa det:)?

Paula Lundberg
Paula Lundberg
11 månader sedan

Hej, kan man byta grädde mot någon vegansk allternativ?

Last edited 11 månader sedan by Paula Lundberg
Paula Lundberg
Paula Lundberg
Svara på  Camilla Hamid
11 månader sedan

Toppen! Vilken grädde är bäst att baka med?

Frida Nilsson
Frida Nilsson
4 månader sedan

Hej Camilla!
Gjorde denna till en tårta idag, det blev såååå surt, går det att rädda på något vis?
Tack för alla fantastiska bakverk du gör! ❤

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x