Citronmousse med agar agar

Syrliga tårtfyllningar är bland det bästa jag vet. Det väger verkligen upp annan sötma som finns i en tårta. Denna citronmousse har jag kört på många gånger. Riktigt god och stabil. Det här receptet räcker till ett generöst lager fyllning på en tårta med 23 cm i diameter.
 
Ingredienser (citronmousse med agar agar):
5 citroner
5 äggulor
1,5 tsk agar agar pulver
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker
 
Gör såhär:
1. Skölj citronerna noga och riv ner citronskal och pressa ner citronsaft från alla citroner i en kastrull.
2. Tillsätt äggulorna och agar agar pulver. Vispa ihop.
3. Koka försiktigt upp vätskan samtidigt som du rör om. Efter någon minut häller du ner allt i en kall skål. Låt svalna i kylskåpet tills det blivit en tjock kräm.
4. Vispa upp grädden. Tillsätt citronkrämen och florsocker. Vispa till ett fluffigt mousse. Låt stå i kylskåpet om den behöver sätta sig och bli lite mer fast.
 
 
Tart cake fillings are among the best I know. It really weighs up other sweetness found in a cake. This lemon mousse has been made so many times. Really good and stable. This recipe is enough for a generous layer of filling on a cake with 23 cm in diameter.

Ingredients (lemon mousse with agar agar):
5 lemons
5 egg yolks
1.5 tsp agar agar powder
3 dl whipping cream
3 tablespoons powdered sugar

Do this:
1. Wash the lemons thouroughly and grate the lemon zest and squeeze the juice from all the lemons in a saucepan.
2. Add the egg yolks and agar agar powder. Mix together.
3. Boil gently up the liquid as you stir. After a minute or so, pour everything into a cold bowl. Let cool in the refrigerator until it becomes a thick cream.
4. Whip the cream. Add the lemon cream and powdered sugar. Whisk until you get a fluffy mousse. Let stand in the refrigirator if it needs to settle and become a bit more solid.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
6 år sedan

Åh vad gott!

h
h
6 år sedan

Vad innehåller agar agar och var kan man köpa det:)?

Paula Lundberg
Paula Lundberg
2 år sedan

Hej, kan man byta grädde mot någon vegansk allternativ?

Last edited 2 år sedan by Paula Lundberg
Paula Lundberg
Paula Lundberg
Svara på  Camilla Hamid
2 år sedan

Toppen! Vilken grädde är bäst att baka med?

Frida Nilsson
Frida Nilsson
2 år sedan

Hej Camilla!
Gjorde denna till en tårta idag, det blev såååå surt, går det att rädda på något vis?
Tack för alla fantastiska bakverk du gör! ❤

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x