Citron- och jordgubbspaj

Jag hade ett generöst gäng med jordgubbar här hemma så häromdagen bakade jag denna otroligt fräscha och goda sommarpaj med citron, jordgubbar och fluffig maräng. Pajskalet blir sådär härligt sprött och gott och gifter sig super bra med den syrliga fyllningen.
Den här pajen är perfekt att ta med på picknicken! Dessutom är det ju svårt att inte fästa blicken på alla de vackra färgerna som den här. Det fanns så många fler bilder att lägga upp haha men jag var tvungen att lägga band på mig själv 😉
I had a generous amount of strawberries at home so the other day I baked this incredibly fresh and good summer pie with lemon, strawberries and fluffy meringue. This pie is a perfect treat to bring on a picnic! Besides, it’s hard not fix your gaze at all the beautiful colors on this pie. There were so many more pictures to put up haha ​​but I had to restrain myself ;)I baked this recipe in a baking pan with removable edge and diameter of 23 cm.

Ingredients (pie crust):
1 dl powdered sugar
3 dl flour
125 g butter
1 egg yolk

Do this:
1. Preheat the oven to 200 degrees. Mix quickly all ingredients into a smooth dough.
2. Wrap the dough in plastic and let stand in the refrigerator for about 20 minutes.
3. Line your baking pan with dough and prick with a fork.
4. Bake the pie crust in the middle of the oven for about 10 minutes. Let cool.

Ingredients (filling):
1 tin à 375g sweetened condensed milk
5 egg yolks
2 large lemons
1 teaspoon vanilla

Do this:
1. Mix together condensed milk, vanilla sugar and the juice and zest from the lemons in a bowl.
2. Beat in the egg yolks one at a time until you get a smooth batter.
3. Pour the filling into the pie crust and let stand in the refrigerator until the filling has solidified (minimum 4 hours).

Ingredients (topping & decoration):
2 egg whites
1 dl granulated sugar
about 250 g of fresh strawberries

Do this:
1. Beat the egg whites to stiff peaks.

2. Add the granulated sugar and whisk in the bowl over boiling water until the sugar crystals melt.
3. Decorate the pie with meringue and fresh strawberries.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Citron- och jordgubbspaj

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
1 dl florsocker
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 äggula

Ingredienser (fyllning):
1 burk à 375g sötad, kondenserad mjölk
5 äggulor
2 stora citroner
1 tsk vaniljsocker

Ingredienser (topping & dekoration):
2 äggvitor
1 dl strösocker
ca 250 g färska jordgubbar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
1 dl florsocker
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 äggula

Ingredienser (fyllning):
1 burk à 375g sötad, kondenserad mjölk
5 äggulor
2 stora citroner
1 tsk vaniljsocker

Ingredienser (topping & dekoration):
2 äggvitor
1 dl strösocker
ca 250 g färska jordgubbar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Det här receptet bakade jag i en bakform med avtagbara kanter med diameter på 23 cm.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda snabbt ihop alla ingredienserna till en jämn deg.
  2. Plasta in degen och låt stå i kylen i ca 20 minuter.
  3. Fodra bakformen med degen och nagga botten med en gaffel.
  4. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
  5. Fyllning: Blanda ihop kondenserad mjölk, vaniljsocker och saft och skal från citronerna i en bunke.
  6. Vispa ner 1 äggula i taget tills du får en jämn smet.
    Häll fyllningen i pajskalet och låt stå i kylskåpet tills fyllningen stelnat (minst 4 h).
  7. Topping: Vispa äggvitorna till styva toppar i en bunke.
  8. Tillsätt strösockret och vispa med bunken över kokande vatten tills sockerkristallerna smält.
  9. Dekorera pajen med marängen och bränn av med en brännare för fin finish. Ha tillslut på de färska jordgubbarna.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Det här receptet bakade jag i en bakform med avtagbara kanter med diameter på 23 cm.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda snabbt ihop alla ingredienserna till en jämn deg.
  2. Plasta in degen och låt stå i kylen i ca 20 minuter.
  3. Fodra bakformen med degen och nagga botten med en gaffel.
  4. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
  5. Fyllning: Blanda ihop kondenserad mjölk, vaniljsocker och saft och skal från citronerna i en bunke.
  6. Vispa ner 1 äggula i taget tills du får en jämn smet.
    Häll fyllningen i pajskalet och låt stå i kylskåpet tills fyllningen stelnat (minst 4 h).
  7. Topping: Vispa äggvitorna till styva toppar i en bunke.
  8. Tillsätt strösockret och vispa med bunken över kokande vatten tills sockerkristallerna smält.
  9. Dekorera pajen med marängen och bränn av med en brännare för fin finish. Ha tillslut på de färska jordgubbarna.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Ser verkligen supergod ut 🙂 Perfekt under sommaren 🙂

Silja
7 years ago

Verkar supergott ju! Riktigt somrigt 😍

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?