Våfflor

Jag hade egentligen inte tänkt göra våfflor idag men det är ju svårt att inte bli sugen när man ser alla mumsiga bilder överallt. Jag gjorde belgiska våfflor men gräddade dem i ett vanligt våffeljärn så de blev fortfarande tunna men ack så goda och krispiga! Toppade gjorde jag med grädde, nutella, jordgubb och kokosflingor.
I had not really planned on making waffles today but it’s hard not to crave for it when you see all the yummy waffle pictures on social media. I made Belgian waffles but baked them in a regular waffle iron so they were still thin, but oh so good and crispy! I topped mine with cream, nutella, strawberry and coconut flakes.

Ingredients:
2 eggs
125 g butter
2.5 dl red milk
2 dl water
12.5 g of fresh yeast (1/4 package)
0.5 tsp salt
0.75 dl granulated sugar
2 teaspoon vanilla
6.5 dl flour
butter, melted to baking

Do this:
1. Separate the yolks from the egg whites.
2. Melt the butter in a saucepan and add milk and water. Heat until the liquid is lukewarm.
3. Crumble the yeast into a bowl and dissolve in the dough liquid.
4. Add the egg yolk, salt, sugar, vanilla sugar and flour. Stir until smooth.
5. Beat the egg whites to soft peaks in another bowl. Gently fold the batter and let rest for about 30 minutes.
6. Heat the waffle iron and brush with butter. Bake your waffles for about 3 minutes each.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Våfflor

Ingredienser

2 ägg
125 g smör
2,5 dl röd mjölk
2dl vatten
12,5 g färsk jäst (1/4 paket)
0,5 tsk salt
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6,5 dl vetemjöl
smör, smält till gräddning

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

2 ägg
125 g smör
2,5 dl röd mjölk
2dl vatten
12,5 g färsk jäst (1/4 paket)
0,5 tsk salt
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6,5 dl vetemjöl
smör, smält till gräddning

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Separera äggulorna från vitorna.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten. Värm tills vätskan är fingervarm.aSmula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
  3. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl. Rör till en jämn smet.
  4. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en annan bunke. Vänd försiktigt ner detta smeten och låt vila i ca 30 minuter.
  5. Värm upp och pensla våffeljärnet med smör. Grädda sedan dina våfflor i ca 3 min.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Separera äggulorna från vitorna.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten. Värm tills vätskan är fingervarm.aSmula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
  3. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl. Rör till en jämn smet.
  4. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en annan bunke. Vänd försiktigt ner detta smeten och låt vila i ca 30 minuter.
  5. Värm upp och pensla våffeljärnet med smör. Grädda sedan dina våfflor i ca 3 min.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatima
8 years ago

Nemen så gott det ser ut!

a n n i k a
8 years ago

Super mumsigt!

Anonymous
8 years ago

Gott!

Anonymous
8 years ago

Mumsigt 😀

Fröken
8 years ago

Mums! Och vilka fina bilder! 🙂

Leila
8 years ago

Jag måste prova ditt recept. Jag bor i England och har inte tillgång till färsk jäst. Kan jag använda torr jäst och i så fall hur mycket? Tack

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?