Våfflor

Jag hade egentligen inte tänkt göra våfflor idag men det är ju svårt att inte bli sugen när man ser alla mumsiga bilder överallt. Jag gjorde belgiska våfflor men gräddade dem i ett vanligt våffeljärn så de blev fortfarande tunna men ack så goda och krispiga! Toppade gjorde jag med grädde, nutella, jordgubb och kokosflingor.
 
Ingredienser:
2 ägg
125 g smör
2,5 dl röd mjölk
2dl vatten
12,5 g färsk jäst (1/4 paket)
0,5 tsk salt
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6,5 dl vetemjöl
smör, smält till gräddning
 
Gör såhär:
1. Separera äggulorna från vitorna.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten. Värm tills vätskan är fingervarm.
3. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
4. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl. Rör till en jämn smet.
5. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en annan bunke. Vänd försiktigt ner detta smeten och låt vila i ca 30 minuter.
6. Värm upp och pensla våffeljärnet med smör. Grädda sedan dina våfflor i ca 3 min.
 
 
I had not really planned on making waffles today but it’s hard not to crave for it when you see all the yummy waffle pictures on social media. I made Belgian waffles but baked them in a regular waffle iron so they were still thin, but oh so good and crispy! I topped mine with cream, nutella, strawberry and coconut flakes.
 
Ingredients:
2 eggs
125 g butter
2.5 dl red milk
2 dl water
12.5 g of fresh yeast (1/4 package)
0.5 tsp salt
0.75 dl granulated sugar
2 teaspoon vanilla
6.5 dl flour
butter, melted to baking

Do this:
1. Separate the yolks from the egg whites.
2. Melt the butter in a saucepan and add milk and water. Heat until the liquid is lukewarm.
3. Crumble the yeast into a bowl and dissolve in the dough liquid.
4. Add the egg yolk, salt, sugar, vanilla sugar and flour. Stir until smooth.
5. Beat the egg whites to soft peaks in another bowl. Gently fold the batter and let rest for about 30 minutes.
6. Heat the waffle iron and brush with butter. Bake your waffles for about 3 minutes each.

Prenumerera
Notis om
guest
8 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatima
4 år sedan

Nemen så gott det ser ut!

a n n i k a
4 år sedan

Super mumsigt!

Anonym
4 år sedan

Gott!

Anonym
4 år sedan

Mumsigt 😀

Fröken
4 år sedan

Mums! Och vilka fina bilder! 🙂

Leila
4 år sedan

Jag måste prova ditt recept. Jag bor i England och har inte tillgång till färsk jäst. Kan jag använda torr jäst och i så fall hur mycket? Tack

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x