Jag hade egentligen inte tänkt göra våfflor idag men det är ju svårt att inte bli sugen när man ser alla mumsiga bilder överallt. Jag gjorde belgiska våfflor men gräddade dem i ett vanligt våffeljärn så de blev fortfarande tunna men ack så goda och krispiga! Toppade gjorde jag med grädde, nutella, jordgubb och kokosflingor.
—
I had not really planned on making waffles today but it’s hard not to crave for it when you see all the yummy waffle pictures on social media. I made Belgian waffles but baked them in a regular waffle iron so they were still thin, but oh so good and crispy! I topped mine with cream, nutella, strawberry and coconut flakes.
Ingredients:
2 eggs
125 g butter
2.5 dl red milk
2 dl water
12.5 g of fresh yeast (1/4 package)
0.5 tsp salt
0.75 dl granulated sugar
2 teaspoon vanilla
6.5 dl flour
butter, melted to baking
Do this:
1. Separate the yolks from the egg whites.
2. Melt the butter in a saucepan and add milk and water. Heat until the liquid is lukewarm.
3. Crumble the yeast into a bowl and dissolve in the dough liquid.
4. Add the egg yolk, salt, sugar, vanilla sugar and flour. Stir until smooth.
5. Beat the egg whites to soft peaks in another bowl. Gently fold the batter and let rest for about 30 minutes.
6. Heat the waffle iron and brush with butter. Bake your waffles for about 3 minutes each.
Nemen så gott det ser ut!
Super mumsigt!
Gott!
Mumsigt 😀
gott
Mums! Och vilka fina bilder! 🙂
Jag måste prova ditt recept. Jag bor i England och har inte tillgång till färsk jäst. Kan jag använda torr jäst och i så fall hur mycket? Tack
Visst kan du det 🙂 12 g torrjäst innehåller ett paket här i sverige och motsvarar 50 g.