Oreo cake

Imorse fick jag en idé till en lite ”enklare” Oreokaka med två saftiga chokladbottnar och fyllning av oreofrosting. Längs med kanterna rinner härlig vit choklad. En mumsig tårta som inte heller är alltför söt! Jag bakade bottnarna i en form med 15 cm diameter och tårtan räcker då till cirka 8 bitar.
 
PS. Läste precis att det va Oreodagen idag haha, så passande med denna tårta då!
 
Ingredienser (tårtbottnar):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner i smörblandningen.

3. Vispa till en slät smet.

4. Smöra bakformen och lägg i ca 3,5 dl (hälften) av smeten i den. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills den är helt genomgräddad. Ta försiktigt ut kakan ur formen, rengör och häll sedan i resten av smeten och grädda kakan.
5. När kakorna har svalnat, skär av toppen av översidan av kakorna för att få dem helt raka på båda sidor.
 
Ingredienser (frosting):
3 dl vispgrädde
200 g färskost
5 oreokex
 
Gör såhär:
1. Kör kexen i en mixer tills de blir smulor.
2. Vispa upp grädden löst. Tillsätt färskosten och vispa till en fluffig smet. Ha därefter i smulorna och vispa igen.
3. Fyll tårtan med frostingen men spara lite till garnering.
 
Garnering: frosting, 50 g smält vit choklad och oreokex.
 
This morning I got an idea for a this Oreo cake with two succulent chocolate cake bases filled with oreofrosting. Along the edges runs lovely white chocolate. A yummy cake that’s not too sweet! I baked the cake bases in a mold of 15 cm in diameter and the cake is then sufficient to around 8 slices

Ingredients (cake bases):
75 g butter
0.5 teaspoon vanilla
1 dl water
1.5 dl milk
1 egg
3 dl flour
1 dl cocoa
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking soda
2.5 dl granulated sugar

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Melt the butter in a saucepan.
3. Add the vanilla sugar, water, milk and eggs to the butter.
4. Mix the flour, cocoa, baking soda, baking powder and sugar, and sift down into the butter mixture.
3. Whisk until smooth.
4. Grease the baking pan and place in about 3.5 dl (half) of the batter into it. Bake in middle of oven for about 40 minutes or until completely baked through. Carefully remove the cake from the mold, clean it and then pour in the rest of the batter and bake the cake.
5. When the cakes have cooled, cut the top of the top side of the cookies to make them completely straight on both sides.

Ingredients (frosting):
3 dl whipping cream
200 g cream cheese
5 oreo biscuits

Do this:
1. Run the biscuits in a blender until they are crumbs.
2. Whip the cream. Add the cream cheese and beat to a fluffy batter. Have then in the crumbs and whisk again.
3. Fill the cake with frosting but save some for garnish.

Garnish: frosting, 50 g melted white chocolate and oreo buscuits.
Prenumerera
Notis om
guest
10 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatima
4 år sedan

Gud vad gott det här ser ut! Färskost som philadelphia t.ex?

Jessica
4 år sedan

Åh vad gott det ser ut! Jätte fina bilder med 🙂

Anonym
4 år sedan

Åh Gud vad god den såg ut!

Helene
4 år sedan

Åh!! Mums :3

Anonym
4 år sedan

Men jösses! Riktigt gott för ögat med ju.

Cecilia
4 år sedan

Ser helt ljuvlig ut

Anonym
4 år sedan

Den där såg ju hur god ut som helst!!

Felicia
4 år sedan

Ser riktigt gott ut!

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x