Nyttiga bounty-tryfflar

Ingen har väl missat alla hälsofördelar som nämns med kokos: det är bra att ha i håret, på huden och såklart också att äta. Igår testade jag att baka nyttig bounty i tryffelformat.
Det vart ingen överraskning att maken som älskar allt med kokos även älskade dessa men de gick även hem hos mig som inte är en så stor beundrare av vanliga bounty som man kan hitta i godishyllan. Nedan har ni grundreceptet som räcker till ca 15 stycken. Jag valde att smaksätta hälften av smeten med rivet äpple och det blev riktigt gott! Smaksätter man med rivet äpple behöver man också ha i en extra matsked kokosmjölk!
I guess no one has missed all the health benefits mentioned with coconut: it is good to have in your hair, skin, and of course also to eat. Yesterday I baked some healthy bounty truffles which pretty much is coconut covered in dark chocolate!

There was no surprise that my husband who loves anything with coconut loved them but they also went home with me that is not such a big fan of the usual bounty that can be found in the candy shelf. Below you have the basic recipe which serves 15 pieces. I chose to flavor half of the mixture with grated apple and it was really good! If you flavour with grated apple one also needs to keep in an extra tablespoon of coconut milk!
Ingredients (bounty truffles):
3 + 2 dl coconut flakes
2 tbsp coconut fat
1 teaspoon honey
2 tablespoons coconut milk
juice of half a lemon

200g dark chocolate (at least 80% cocoa content)
coconut flakes for garnish

Do this:
1. Run 3 cups coconut flakes and coconut fat in a blender.
2. Then add the remaining ingredients (except chocolate) and continue to mix until it becomes a malleable paste.
3. Roll to equal balls and place on a plate with parchment paper and place in the freezer for about 30 minutes.
4. In the meantime, melt the chocolate in a microwave or over water bath. Let cool in room temperature.
5. Dip a bounty ball at a time in the melted chocolate and turn with the fork until completely covered in chocolate. Pick up the ball with the fork and let excess chocolate to drain before placing it back on the baking paper. Garnish with a little coconut flakes before the chocolate is completely solidified.
6. Store in a refrigerator until you want to eat them!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Nyttiga bounty-tryfflar

Portioner: 15

Ingredienser

3 + 2 dl kokosflingor
2 msk kokosfett
1 tsk honung
2 msk kokosmjölk
saft från en halv citron
200 g mörk choklad (minst 80% kakaohalt)
kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

3 + 2 dl kokosflingor
2 msk kokosfett
1 tsk honung
2 msk kokosmjölk
saft från en halv citron
200 g mörk choklad (minst 80% kakaohalt)
kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kör 3 dl kokosflingor och kokosfettet i en mixer.
  2. Tillsätt sedan resten av ingredienserna (ej chokladen) och fortsätt mixa tills det blir en formbar smet.
  3. Rulla till lika stora bollar och lägg på en tallrik/plåt med bakplåtspapper och ställ i frysen i ca 30 minuter.
  4. Smält under tiden chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna i rumstemperatur.
  5. Doppa en bountyboll i taget i den smälta chokladen och vänd med gaffel tills helt täckt i choklad. Ta upp bollen med gaffeln och låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka den på bakplåtspappret. Garnera med lite kokosflingor innan chokladen stelnat helt.
  6. Förvaras i kylskåp till de ska ätas!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Kör 3 dl kokosflingor och kokosfettet i en mixer.
  2. Tillsätt sedan resten av ingredienserna (ej chokladen) och fortsätt mixa tills det blir en formbar smet.
  3. Rulla till lika stora bollar och lägg på en tallrik/plåt med bakplåtspapper och ställ i frysen i ca 30 minuter.
  4. Smält under tiden chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna i rumstemperatur.
  5. Doppa en bountyboll i taget i den smälta chokladen och vänd med gaffel tills helt täckt i choklad. Ta upp bollen med gaffeln och låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka den på bakplåtspappret. Garnera med lite kokosflingor innan chokladen stelnat helt.
  6. Förvaras i kylskåp till de ska ätas!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
26 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatima
8 years ago

Gott det ser ut!

ZofieLovise
8 years ago

Det ser så galet gott ut! 🙂

Amanda
8 years ago

Ser så himla gott ut!

Hampus
8 years ago

Åh vad det såg gott! 🙂 Hoppas du får en fin kväll

Isabelle
8 years ago

Åh det låter helt fantastiskt!

Anonymous
8 years ago

Vad gott 😀

Angelica
8 years ago

Åh så gott, dessa måste testas! Kan kokosfett bytas ut mot kokosolja tro?

Mikaela
8 years ago

Låter super gott! 🙂

Anonymous
8 years ago

Ser gott ut 😀

Fru Mangos
8 years ago

Åh vad gott, blir nyttigt fredagsfika. Fattar dock inte hur du kunnat få dessa att bli sådär perfekta i utseendet? Boss !

Anonymous
8 years ago

Åh vad gott!

emma
8 years ago

det låter gott

Anonymous
8 years ago

Mums, det vill jag testa!

Isabelle
8 years ago

Åh det låter helt fantastiskt!

Paulina
8 years ago

Mums, dessa måste jag testa!! 😀

Amanda Jona [SPONTAN]
8 years ago

Allt med kokos är ju helt magiskt gott så måste testa detta! 🙂

Hampus
8 years ago

Åh vad det såg gott! 🙂 Hoppas du får en fin kväll

Anonymous
8 years ago

Men så galet gott det låter!!

Hoppas du får en härlig påsk!

Cecilia
8 years ago

Ser mycket godare ut än vanliga/köpta bounty 🙂

Hanna - Pilates och träningstokig
8 years ago

Vad goda de ser ut!

Angelin
8 years ago

Åh detta ska jag testa 😍

Elin
8 years ago

Åh verkar jättegott och tummen upp för att de är veganska om man byter ut honungen mot agavesirap!:)

Anonymous
8 years ago

Vad är det för kokosmjölk du använder? Vilket märke?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?