Morotscupcakes

När solen tittade fram i lördags så fick insåg jag hur mycket jag saknar sommaren! Såhär i början på våren så blir man ju grundlurad vart och vartannan dag när solen tittar fram en dag för att efterföljas av en dag med frost och kyla. Varje årstid har sin charm men jag tröttnar ganska snabbt på vintern haha!
Hursomhelst så får sommaren iallafall lov att kika fram genom mina bakverk. Igår bakade jag dessa saftiga morotscupcakes med vit choklad och creame cheese frosting som dekorerades med vackra bär.
—-
I realized how much I’ve been missing summer when the sun peeked out this passed Saturday. Every season has its charm but I get tired pretty quickly of the winter haha!

So while I wait for warmer weather I’ll just have to recreate my favourite season through my pastries. Yesterday I baked these juicy carrot cupcakes with white chocolate and creame cheese frosting decorated with beautiful berries. The recipe can be found as usual below and serves 8 cupcakes.

Ingredients (muffins):
2 eggs
2 dl granulated sugar
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon vanilla
1 tsp cardamom
2 dl flour
1 dl pecans (optional)
2 teaspoons baking powder
1 dl neutral oil (eg rapeseed or cooking oil)
2 shredded carrots

Do this:
1. Preheat the oven to 150 degrees celsius.
2. Beat eggs and sugar white and fluffy.
3. Add the cinnamon, vanilla sugar and cardamom and whisk a little more.
4. Mix the pecans to fine crumbs and mix together with the flour and baking powder. Fold in to the egg mixture.
5. Finally add in the oil and shredded carrots. Mix together until smooth.
6. Distribute the batter into muffin cups and bake for about 20 minutes in the middle of the oven, or until nicely browned and fully baked. Let cool completely before you put on the frosting.

Ingredients (white chocolate and cream cheese frosting):
1.5 dl whipping cream
100 g of cream cheese
75 g white chocolate

Grated lime zest and fresh berries for garnish

Do this:
1. Melt the chocolate in the microwave or over a water bath, let cool.
2. Whip the cream but not too hard whipped, you need to have margin to whisk in the remaining ingredients.
3. Add the cream cheese and melted white chocolate and whisk together into a fluffy batter.
4. Pipe the frosting onto your cupcakes and decorate with grated lime zest and fresh berries!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Morotscupcakes

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
2 dl vetemjöl
1 dl pecannötter (kan uteslutas)
2 tsk bakpulver
1 dl neutral olja (t.ex raps- eller matolja)
2 finrivna morötter

Ingredienser (vit choklad- och färskostfrosting):
1,5 dl vispgrädde
100 g färskost
75 g vit choklad
Rivet limeskal och färska bär till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
2 dl vetemjöl
1 dl pecannötter (kan uteslutas)
2 tsk bakpulver
1 dl neutral olja (t.ex raps- eller matolja)
2 finrivna morötter

Ingredienser (vit choklad- och färskostfrosting):
1,5 dl vispgrädde
100 g färskost
75 g vit choklad
Rivet limeskal och färska bär till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Tillsätt kanel, vaniljsocker och kardemumma och vispa lite till.
  4. Mixa pecannötterna till fina smulor och blanda ihop med vetemjöl och bakpulver. Vänd ner detta i äggsmeten.
  5. Ha slutligen i oljan och de finrivna morötterna. Blanda ihop till en jämn smet.
  6. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen eller tills de fått fin färg och är helt genomgräddade. Låt svalna helt innan du har på frosting.
  7. Frosting: Smält chokladen i micro eller över vattenbad, låt svalna.
  8. Vispa upp grädden men inte för hårt vispat, du behöver ha marginal för att kunna vispa ner övriga ingredienser.
  9. Tillsätt färskost och smält vit choklad och vispa ihop till en fluffig smet.
  10. Spritsa frostingen på dina cupcakes och dekorera med rivet limeskal och färska bär!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Tillsätt kanel, vaniljsocker och kardemumma och vispa lite till.
  4. Mixa pecannötterna till fina smulor och blanda ihop med vetemjöl och bakpulver. Vänd ner detta i äggsmeten.
  5. Ha slutligen i oljan och de finrivna morötterna. Blanda ihop till en jämn smet.
  6. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen eller tills de fått fin färg och är helt genomgräddade. Låt svalna helt innan du har på frosting.
  7. Frosting: Smält chokladen i micro eller över vattenbad, låt svalna.
  8. Vispa upp grädden men inte för hårt vispat, du behöver ha marginal för att kunna vispa ner övriga ingredienser.
  9. Tillsätt färskost och smält vit choklad och vispa ihop till en fluffig smet.
  10. Spritsa frostingen på dina cupcakes och dekorera med rivet limeskal och färska bär!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.3 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
a n n i k a
8 years ago

Super mumsigt!

Fatima
8 years ago

Gud vad gott dt ser ut mumsss

Marina
Marina
2 years ago

Behöver dessa förvaras i kyl?

Elina
Elina
2 years ago

Hej! Hur kan man göra om man vill ha frostingen som fyllning på insidan istället?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?