Somrig chokladkaka med ganache

Den här saftiga chokladkakan med mjuk chokladganache är resultatet av dagens bakning. Jag passade på att använda den mörka chokladen från Malmö Chokladfabrik som fanns med i den senaste Smakboxen. En riktigt bra kvalitetschoklad som passar perfekt att göra ganache med. För en sommarkänsla toppade jag med jordgubbar, blåbär och pudrade med florsocker.
 
Glöm inte att rabattkoden MYKITCHENSTORIES, som ger 15% rabatt, fortfarande gäller vid start av en prenumeration hos Smakbox och den box jag fick finns det fortfarande några exemplar av. Vill ni veta vilka saker jag fick i den kan ni kolla in det här inlägget.
 
Ingredienser:
Kaka
50 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl vatten
1,25 dl mjölk
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1,25 dl strösocker
 
Ganache
100 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
1,3 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med diameter 20 cm med bakplåtspapper.

2. Smält smöret i en kastrull.
3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner detta i smörblandningen.
3. Vispa på låg hastighet till en slät smet och häll sedan smeten i formen.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

5. Förbered ganachen medan du låter kakan svalna.

6. Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
7. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp. Dra bort kastrullen från värmen precis när grädden börjar koka. Häll grädden över chokladen och rör försiktigt tills chokladen smält helt i grädden. Ställ i kylskåpet och titta till den då och då tills den tjocknat till sig och fått en bredbar konsistens.
 
 
Today I made this super moist chocolate cake topped with a soft ganache and lots of berries. So delicious and summery!
 
Ingredients:
Cake
50 g butter
1/2 teaspoon vanilla sugar
1/4 cups water
1/2 cups milk
1 egg
1/2 cups flour
1/4 cups of cocoa
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking soda
1/2 cup granulated sugar
 
ganache
100 g dark chocolate (70% cocoa content)
1/2 cups cream
 
Do this:
1. Preheat the oven to 350 F. Line a form 20 cm diameter with baking paper.
2. Melt the butter in a saucepan.
3. Add the vanilla sugar, water, milk and eggs to the butter.
4. Mix the flour, cocoa, baking soda, baking powder and sugar, and sift down into the butter mixture.
3. Beat on low speed until smooth and then pour the batter into the mold.
4. Bake in middle of oven for about 15 minutes.
5. Prepare ganachen while you let the cake cool.
6. Coarsely chop the chocolate and place in a heatproof bowl.
7. Pour the cream into a saucepan and heat. Pull the pan from the heat just when the cream begins to boil. Pour the cream over the chocolate and stir gently until chocolate is completely melted into the cream. Place in the refrigerator and check it occasionally until it has thickened and given a spreadable consistency.
Prenumerera
Notis om
guest
3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sebastian Vickman
4 år sedan

Nemen dra åt skogen vad gott det ser ut!😍

Fatima
4 år sedan

Bakade den idag 🙂 den var perfektoooo

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x