Cupcakes extra allt

Om någon skulle be mig visa vem jag är genom en cupcake så skulle de va genom de här cupcaksen. En saftig chokladmuffin, fylld med dulche de leche och toppad med chokladfluff som bara smälter i munnen. Eftersom jag älskar lyxiga dekorationer så dekorerade jag med ferrero rocher, french macarons och färska jordgubbar. Så himla gott!
Frostingen är gjord på min nya favoritchoklad – Marabous oreofyllda styckchoklad. Alltså oreofyllningen som är omsluten av krämig mjölkchoklad, jag dör för den! Hursomhelst ska ni självklart få recept. Jag har lovat er recept på french macarons länge men det har dröjt eftersom att jag verkligen vill göra det till en gedigen tutorial så att inget går fel när ni bakar den känsliga franska småkakan.
This recipe is serves 12 large cupcakes.

Ingredients (Marabou Oreo frosting):
246 g Marabou chocolate oreo pieces (6 pieces à 41 g)
1,25 cups whipping cream

Do this:
1. Chop the chocolate coarsely and place in a saucepan with the cream.
2. Heat over medium heat and stir constantly until all the chocolate has melted completely in whipped cream. It should not boil!
3. Pour into a bowl and let cool completely in the refrigerator (at least 4 hours) before you whisk up and decorate your cupcakes with it.

Ingredients (chocolate cupcakes with Dulche de leche):
75 g butter
0.5 teaspoon vanilla
0,5 cup water
0,75 cups milk
1 egg
1,25 cups flour
0,5 cup cocoa
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking soda
1 cups granulated sugar
0.5 can caramelized milk / Dulche de leche à 397 g

Do this:
1. Preheat the oven to 347 F.
2. Distribute cupcake cases in a muffin pan.
3. Melt the butter in a saucepan.
4. Add the vanilla sugar, water, milk and eggs to the butter.
5. Mix the flour, cocoa, baking soda, baking powder and sprinkle with sugar, and sift down into the butter mixture.
6. Whisk until smooth.
7. Bake in middle of oven for about 15 minutes.
8. Allow the muffins to cool completely and then scoop out some of the middle (not all the way down to the bottom), with for example a spoon.
9. Fill the holes with Dulche de leche and top your cupcakes with Marabou Oreo frosting, fresh berries, french macarons, Ferrero Rocher, or anything else that will spice up your cupcakes a little extra.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Cupcakes extra allt

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (Marabou oreofluff):
246 g Marabou oreo styckchoklad (6 stycken à 41 g)
3 dl vispgrädde

Ingredienser (chokladmuffins med dulche de leche):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
0,5 burk karamelliserad mjölk/dulche de leche  à 397 g

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (Marabou oreofluff):
246 g Marabou oreo styckchoklad (6 stycken à 41 g)
3 dl vispgrädde

Ingredienser (chokladmuffins med dulche de leche):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
0,5 burk karamelliserad mjölk/dulche de leche  à 397 g

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Hacka chokladen grovt och lägg i en kastrull tillsammans med grädden.
  2. Värm upp på medelvärme och rör om hela tiden tills allt choklad smält i vispgrädden. Det får inte börja koka!
  3. Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåpet (minst 4 timmar) innan du vispar upp och dekorerar dina cupcakes med den.
  4. Muffins: Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  6. Smält smöret i en kastrull.
  7. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  8. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
  9. Vispa till en slät smet.
  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    8. Låt muffinsen svalna helt och gröp sedan ur dem i mitten (inte hela vägen ner till botten) med till exempel en sked.
    9. Fyll hålen med dulche de leche och toppa dina muffins med Marabou oreo fluff, färska bär, french macarons, ferrero rocher eller något annat som piffar upp dina cupcakes lite extra.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Hacka chokladen grovt och lägg i en kastrull tillsammans med grädden.
  2. Värm upp på medelvärme och rör om hela tiden tills allt choklad smält i vispgrädden. Det får inte börja koka!
  3. Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåpet (minst 4 timmar) innan du vispar upp och dekorerar dina cupcakes med den.
  4. Muffins: Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  6. Smält smöret i en kastrull.
  7. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  8. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
  9. Vispa till en slät smet.
  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    8. Låt muffinsen svalna helt och gröp sedan ur dem i mitten (inte hela vägen ner till botten) med till exempel en sked.
    9. Fyll hålen med dulche de leche och toppa dina muffins med Marabou oreo fluff, färska bär, french macarons, ferrero rocher eller något annat som piffar upp dina cupcakes lite extra.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
umm Asiya
7 years ago

Såå gott!! Vad använder du för tyllar?

ISA
ISA
7 years ago

men heeeey, allt livets goda i samma cupcake 😉

Fatima
7 years ago

Vad smarrigt yummiee

H
H
7 years ago

Va gott det ser ut! Har du recept för macarons:)?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?