Cupcakes extra allt

Om någon skulle be mig visa vem jag är genom en cupcake så skulle de va genom de här cupcaksen. En saftig chokladmuffin, fylld med dulche de leche och toppad med chokladfluff som bara smälter i munnen. Eftersom jag älskar lyxiga dekorationer så dekorerade jag med ferrero rocher, french macarons och färska jordgubbar. Så himla gott!
Frostingen är gjord på min nya favoritchoklad – Marabous oreofyllda styckchoklad. Alltså oreofyllningen som är omsluten av krämig mjölkchoklad, jag dör för den! Hursomhelst ska ni självklart få recept. Jag har lovat er recept på french macarons länge men det har dröjt eftersom att jag verkligen vill göra det till en gedigen tutorial så att inget går fel när ni bakar den känsliga franska småkakan.
 
Det här receptet räcker till 12 stora cupcakes.
 
Ingredienser (Marabou oreofluff):
246 g Marabou oreo styckchoklad (6 stycken à 41 g)
3 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
1. Hacka chokladen grovt och lägg i en kastrull tillsammans med grädden.
2. Värm upp på medelvärme och rör om hela tiden tills allt choklad smält i vispgrädden. Det får inte börja koka!
3. Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåpet (minst 4 timmar) innan du vispar upp och dekorerar dina cupcakes med den.
 
Ingredienser (chokladmuffins med dulche de leche):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
0,5 burk karamelliserad mjölk/dulche de leche  à 397 g
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
6. Vispa till en slät smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
8. Låt muffinsen svalna helt och gröp sedan ur dem i mitten (inte hela vägen ner till botten) med till exempel en sked.
9. Fyll hålen med dulche de leche och toppa dina muffins med Marabou oreo fluff, färska bär, french macarons, ferrero rocher eller något annat som piffar upp dina cupcakes lite extra.
 
 
This recipe is serves 12 large cupcakes.

Ingredients (Marabou Oreo frosting):
246 g Marabou chocolate oreo pieces (6 pieces à 41 g)
1,25 cups whipping cream

Do this:
1. Chop the chocolate coarsely and place in a saucepan with the cream.
2. Heat over medium heat and stir constantly until all the chocolate has melted completely in whipped cream. It should not boil!
3. Pour into a bowl and let cool completely in the refrigerator (at least 4 hours) before you whisk up and decorate your cupcakes with it.

Ingredients (chocolate cupcakes with Dulche de leche):
75 g butter
0.5 teaspoon vanilla
0,5 cup water
0,75 cups milk
1 egg
1,25 cups flour
0,5 cup cocoa
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking soda
1 cups granulated sugar
0.5 can caramelized milk / Dulche de leche à 397 g

Do this:
1. Preheat the oven to 347 F.
2. Distribute cupcake cases in a muffin pan.
3. Melt the butter in a saucepan.
4. Add the vanilla sugar, water, milk and eggs to the butter.
5. Mix the flour, cocoa, baking soda, baking powder and sprinkle with sugar, and sift down into the butter mixture.
6. Whisk until smooth.
7. Bake in middle of oven for about 15 minutes.
8. Allow the muffins to cool completely and then scoop out some of the middle (not all the way down to the bottom), with for example a spoon.
9. Fill the holes with Dulche de leche and top your cupcakes with Marabou Oreo frosting, fresh berries, french macarons, Ferrero Rocher, or anything else that will spice up your cupcakes a little extra.

Prenumerera
Notis om
guest
6 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
umm Asiya
4 år sedan

Såå gott!! Vad använder du för tyllar?

ISA
ISA
4 år sedan

men heeeey, allt livets goda i samma cupcake 😉

Fatima
4 år sedan

Vad smarrigt yummiee

H
H
4 år sedan

Va gott det ser ut! Har du recept för macarons:)?

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x