

Mitt nästa tillskott till gelatinfria tårtfyllningar är denna fluffiga vita chokladmousse. Passar perfekt tillsammans med andra syrliga fyllningar som till exempel hallon- eller citronmousse. Dessutom är den väldigt stabil vilket är bra om du precis som jag gillar att ha ordentligt med fyllning mellan bottnarna. Det här receptet räcker till ett generöst lager fyllning på en tårta med diameter på ca 22 cm (bilden visar inte hela satsen).
Ingredienser:
150 g vit choklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Hacka den vita chokladen grovt. Lägg chokladbitarna i en skål och smält chokladen i micro eller över ett kokande vattenbad. Låt svalna under tiden som du förbereder äggen.
2. Separera äggulorna från äggvitan och blanda ner en äggula i taget. Fortsätt sedan blanda tills du får en jämn och blank smet. Låt svalna i rumstemperatur. Smeten ska dock inte ha hunnit stelna. Viktigt att den fortfarande är mjuk men sval så att du kan blanda ihop den med grädden.
3. Vispa upp grädden. Den ska vara ganska hårt vispat men det ska fortfarande finnas marginal för att vända ner den vita chokladen utan att grädden hinner bli smör.
4. Vänd ner den vita chokladsmeten i vispgrädden med slickepott tills allt är väl blandat. Låt moussen vila i kylskåoet i minst 3 timmar eller tills den blivit stabil och fluffig, innan du fyller din tårta med den.
mums vad mkt gott du gör
Tack 🙂
åh vad gott
Åh, så gott det ser ut!!
Åh bästa utan gelatin, för att mycket i butiker så innehåller de gelatin och recept ute på nätet har oftast gelatin i sig.