Somrig pastasallad med kyckling

Den här pastasalladen var egentligen ämnad för en somrig picknick i solen på en strand med vänner men vädret tillät inte just idag. Den fick istället avnjutas inomhus med regnet som utsikt från köksfönstret. Det jag älskar med den här pastasalladen är att den är väldigt enkel att göra och samtidigt väldigt smakrik. En perfekt picknickrätt! 

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Somrig pastasallad med kyckling

Portioner: 3

Ingredienser

250 g fullkornspasta
4 kycklingfiléer
3 msk flytande honung
2 msk soja
1 msk citronsaft
salt & peppar
olivolja till stekning
2 msk pesto
plommontomater
svarta oliver utan kärnor
riven parmesanost

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 3st

Ingredienser

250 g fullkornspasta
4 kycklingfiléer
3 msk flytande honung
2 msk soja
1 msk citronsaft
salt & peppar
olivolja till stekning
2 msk pesto
plommontomater
svarta oliver utan kärnor
riven parmesanost

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt svalna helt.
  2. Blanda ner pesto i den avsvalnade pastan och tillsätt därefter plommontomater, oliver och riven parmesanost.
  3. Skär kycklingfilén i strimlor.
  4. Blanda honung, soja, citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner kycklingfiléerna i blandningen.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna (jag använde grillpanna för att få vackra gillränder på kycklingen) och stek kycklingen på medelvärme ca 5 minuter på varje sida tills den är helt genomstekt. Servera kycklingen tillsammans med pestopastan.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt svalna helt.
  2. Blanda ner pesto i den avsvalnade pastan och tillsätt därefter plommontomater, oliver och riven parmesanost.
  3. Skär kycklingfilén i strimlor.
  4. Blanda honung, soja, citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner kycklingfiléerna i blandningen.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna (jag använde grillpanna för att få vackra gillränder på kycklingen) och stek kycklingen på medelvärme ca 5 minuter på varje sida tills den är helt genomstekt. Servera kycklingen tillsammans med pestopastan.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
a n n i k a
7 years ago

Mumsigt 😀

Anonymous
7 years ago

Så gott! Galet fin blogg du har, kram<3

Mrs.Coskun
7 years ago

jag dreglar …..

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?