

Den här pastasalladen var egentligen ämnad för en somrig picknick i solen på en strand med vänner men vädret tillät inte just idag. Den fick istället avnjutas inomhus med regnet som utsikt från köksfönstret. Det jag älskar med den här pastasalladen är att den är väldigt enkel att göra och samtidigt väldigt smakrik. En perfekt picknickrätt! Det här receptet räcker till ca 3 portioner.
Ingredienser:
250 g fullkornspasta
4 kycklingfiléer
3 msk flytande honung
2 msk soja
1 msk citronsaft
salt & peppar
olivolja till stekning
2 msk pesto
plommontomater
svarta oliver utan kärnor
riven parmesanost
Gör såhär:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt svalna helt.
2. Blanda ner pesto i den avsvalnade pastan och tillsätt därefter plommontomater, oliver och riven parmesanost.
3. Skär kycklingfilén i strimlor.
4. Blanda honung, soja, citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner kycklingfiléerna i blandningen.
5. Hetta upp olivolja i en stekpanna (jag använde grillpanna för att få vackra gillränder på kycklingen) och stek kycklingen på medelvärme ca 5 minuter på varje sida tills den är helt genomstekt. Servera kycklingen tillsammans med pestopastan.
Mumsigt 😀
Så gott! Galet fin blogg du har, kram<3
jag dreglar …..