Nyttiga choklad- och quinoabollar

Jag har verkligen fått upp ögonen för quinoa på siståne och det är så roligt att man kan ha den i allt från varmrätter till frukost och nu också nyttigt fika. Jag testade att göra en variant av mina energibollar med quinoa och de blev riktigt goda. Maken bad mig spara några till honom som han kunde äta efter träningen, vi får se om jag lyckas hålla mig haha! Det här receptet räcker till 11 stycken. Video för hur man gör dessa kommer upp senare idag på min Youtube-kanal.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cJE-qBG_fm0]

 
 
Ingredienser (choklad- och quinoabollar):
0,75 dl quinoa tricolore
15 färska dadlar
1 näve naturella valnötter
1 dl jordnötssmör
100 g mörk choklad (minst 80% kakaohalt)
flingsalt
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och sprid ut quinoan på den. Rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Blanda med jämna mellanrum under tiden så att den inte bränns. Låt svalna helt.
3. Lägg quinoa, dadlar, valnötter och jordnötssmör i en skål. Mixa till en formbar smet med stavmixer.
4. Rulla smeten till ca 11 stycken lika stora bollar och lägg på en tallrik. Ställ tallriken i frysen i ca 30 minuter.
5. Smält under tiden chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna i rumstemperatur och blanda då och då. Den ska fortfarande vara rinnig med sval.
6. Ringla lite choklad över varje boll och garnera med flingsalt. Förvaras i kylskåp.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eliabet
6 år sedan

de här lät ju jättespännande och goda

Anonym
6 år sedan

Åh det här ska jag nog baka till min pojkvän när han fyller år!

Karin
Karin
1 år sedan

Hej!
Tror du smaken blir för besk om man byter till röd quinoa och tahini istället?
Mvh Karin

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x