Nyttiga choklad- och quinoabollar

Jag har verkligen fått upp ögonen för quinoa på siståne och det är så roligt att man kan ha den i allt från varmrätter till frukost och nu också nyttigt fika. Jag testade att göra en variant av mina energibollar med quinoa och de blev riktigt goda. Maken bad mig spara några till honom som han kunde äta efter träningen, vi får se om jag lyckas hålla mig haha! Det här receptet räcker till 11 stycken. Video för hur man gör dessa kommer upp senare idag på min Youtube-kanal.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Nyttiga choklad- och quinoabollar

Ingredienser

0,75 dl quinoa tricolore
15 färska dadlar
1 näve naturella valnötter
1 dl jordnötssmör
100 g mörk choklad (minst 80% kakaohalt)
flingsalt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

0,75 dl quinoa tricolore
15 färska dadlar
1 näve naturella valnötter
1 dl jordnötssmör
100 g mörk choklad (minst 80% kakaohalt)
flingsalt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och sprid ut quinoan på den. Rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Blanda med jämna mellanrum under tiden så att den inte bränns. Låt svalna helt.
  3. Lägg quinoa, dadlar, valnötter och jordnötssmör i en skål. Mixa till en formbar smet med stavmixer.
  4. Rulla smeten till ca 11 stycken lika stora bollar och lägg på en tallrik. Ställ tallriken i frysen i ca 30 minuter.
  5. Smält under tiden chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna i rumstemperatur och blanda då och då. Den ska fortfarande vara rinnig med sval.
  6. Ringla lite choklad över varje boll och garnera med flingsalt. Förvaras i kylskåp.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och sprid ut quinoan på den. Rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Blanda med jämna mellanrum under tiden så att den inte bränns. Låt svalna helt.
  3. Lägg quinoa, dadlar, valnötter och jordnötssmör i en skål. Mixa till en formbar smet med stavmixer.
  4. Rulla smeten till ca 11 stycken lika stora bollar och lägg på en tallrik. Ställ tallriken i frysen i ca 30 minuter.
  5. Smält under tiden chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna i rumstemperatur och blanda då och då. Den ska fortfarande vara rinnig med sval.
  6. Ringla lite choklad över varje boll och garnera med flingsalt. Förvaras i kylskåp.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
http://youtube https://www.youtube.com/watch?v=cJE-qBG_fm0

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eliabet
7 years ago

de här lät ju jättespännande och goda

Anonymous
7 years ago

Åh det här ska jag nog baka till min pojkvän när han fyller år!

Karin
Karin
2 years ago

Hej!
Tror du smaken blir för besk om man byter till röd quinoa och tahini istället?
Mvh Karin

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?