Kyckling & mango chutney-wrapp med avocadokräm

Vädret här i Stockholm är helt fantastiskt. Sommaren och värmen är här på riktigt och med det kommer tillhörande aktiviteter som picknick och utflykter. Då tycker jag att wrapp är en perfekt måltid att göra för att ta med sig ut på äventyr. En mättande måltid i smidig förpackning. 
 
Den här wrappen innehåller en super god kyckling som marinerats över natten i bland annat mango chutney, en läcker avocadokräm och såklart en massa fräscha grönsaker. Mitt recept räcker till 4 stycken wrapps.
 
Ingredienser (mango chutney kyckling):
800 g kycklingbröstfile
2 msk soya
1 dl mango chutney
1 tsk paprikapulver 
0,5 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
 
Olivolja till stekning 
 
Gör såhär:
1. Skär kycklingen i lika stora tärningar.
2. Blanda ihop resten av ingredienserna till marinaden i en skål och tillsätt kycklingen till den. Se till så att alla kycklingtärningar är täckta av marinaden. Plasta in skålen och låt den stå i kylskåpet över natten för bästa smak.
3. Sätt ugnen på 225 grader grillfunktion.
4. Stek kycklingtärningarna på hög värme i olivoljan bara tills de fått lite yta. 
5. Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper och lägg kycklingen på den. Tillaga kycklingen längst upp i ugnen i ca 20 minuter. Låt kycklingen svalna innan du har den i dina wrapps.
 
För att göra avocadokrämen behöver du:
1 ätmogen avocado
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap 
salt & peppar
 
Gör såhär:
1. Gröp ur innehållet i avocadon, avlägsna kärnan och mixa ihop avocado med resterande ingredienser tills du får en slät kräm.
 
Sedan är det bara att fylla fyra wrapp-bröd med salladsblad, urkärnade plommontomater, kyckling, avocadokräm och hackad rödlök. 
 
Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
4 år sedan

Mums!

Fatima
4 år sedan

Åh vad jag älskar kyckling och detta ska jag definitivt prova

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x