Key Lime Cheesecake

Lemon cheesecake har länge legat på top hos mig när det kommer till cheesecakes men efter att ha testat att ersätta citron med lime så tror jag att min favvo minsann fått en konkurrent. Detta bakverk kallar jag key lime cheesecake och är som sommar i cheesecake format.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Key Lime Cheesecake

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (botten):
14 digestivekex
100 g smör

Ingredienser (fyllning):
600 g rumstempererad färskost
2 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl turkisk yoghurt
1 rumstempererat ägg
1 rumstempererad äggula
rivet skal från 1 lime

Ingredienser (lime curd):
1,25 dl limesaft
0,5 dl strösocker
1 msk maizena
1 ägg
1 äggula
12,5 g smör
någon droppe grön pastafärg
bär och skivad lime till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
14 digestivekex
100 g smör

Ingredienser (fyllning):
600 g rumstempererad färskost
2 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl turkisk yoghurt
1 rumstempererat ägg
1 rumstempererad äggula
rivet skal från 1 lime

Ingredienser (lime curd):
1,25 dl limesaft
0,5 dl strösocker
1 msk maizena
1 ägg
1 äggula
12,5 g smör
någon droppe grön pastafärg
bär och skivad lime till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet är bakat i en form med diameter på ca 23 cm.

  1. Botten: Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa kexen till fina smulor.
  3. Smält smöret och blanda med smulorna till en jämn massa.
  4. Tryck ut i botten och lite upp i kanterna av springformen (diameter ca 22 cm).
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, ta ut cheesecaken. Höj sedan värmen till 200 grader.
  6. Fyllning: Häll lite vatten i en djupare ugnsplåt och ställ i nedre delen av ugnen. Denna lilla detalj ger en extra fin gräddning av cheesecaken.
  7. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
  8. Tillsätt sedan vanilj och vetemjöl. Vispa i några minuter och tillsätt sedan turkisk yoghurt.
  9. Till sist vispar du ner äggulan och ägget, en i taget.
  10. Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 1 timme.
  11. Låt cheesecaken svalna helt innan du dekorerar med lemon curd och färska bär.
  12. Lime curd: Lågg hälften av limesaften i en kastrull tillsammans med strösockret och blanda. Låt koka upp och dra sedan bort från plattan.
  13. Blanda ihop maizena och resten av limesaften i en skål. Häll ner i kastrullen och blanda.
  14. Vispa ihop äggula och ägg lätt i en skål och häll också ner det i kastrullen. Blanda väl och låt kurden sjuda på medelvärme tills den tjocknat. Dra bort från värmen och tillsätt smöret. Blanda tills smöret smält helt och färga eventuellt med någon droppe grön pastafärg.
  15. Låt lime kurden svalna helt innan du har den på din cheesecake. Avsluta med att garnera med bär och skivad lime.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet är bakat i en form med diameter på ca 23 cm.

  1. Botten: Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa kexen till fina smulor.
  3. Smält smöret och blanda med smulorna till en jämn massa.
  4. Tryck ut i botten och lite upp i kanterna av springformen (diameter ca 22 cm).
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, ta ut cheesecaken. Höj sedan värmen till 200 grader.
  6. Fyllning: Häll lite vatten i en djupare ugnsplåt och ställ i nedre delen av ugnen. Denna lilla detalj ger en extra fin gräddning av cheesecaken.
  7. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
  8. Tillsätt sedan vanilj och vetemjöl. Vispa i några minuter och tillsätt sedan turkisk yoghurt.
  9. Till sist vispar du ner äggulan och ägget, en i taget.
  10. Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 1 timme.
  11. Låt cheesecaken svalna helt innan du dekorerar med lemon curd och färska bär.
  12. Lime curd: Lågg hälften av limesaften i en kastrull tillsammans med strösockret och blanda. Låt koka upp och dra sedan bort från plattan.
  13. Blanda ihop maizena och resten av limesaften i en skål. Häll ner i kastrullen och blanda.
  14. Vispa ihop äggula och ägg lätt i en skål och häll också ner det i kastrullen. Blanda väl och låt kurden sjuda på medelvärme tills den tjocknat. Dra bort från värmen och tillsätt smöret. Blanda tills smöret smält helt och färga eventuellt med någon droppe grön pastafärg.
  15. Låt lime kurden svalna helt innan du har den på din cheesecake. Avsluta med att garnera med bär och skivad lime.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
a n n i k a
8 years ago

Åhh så fin tårta!

Pia
Pia
8 years ago

Mums, den här måste jag garanterat prova! 😀

Fatima
8 years ago

Åh det här måste jag prova, älskar citron och lime. Hur skär du din cheesecake med tanke på att bitarna ser exakt lika stora ut osv?

Madde / Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna
8 years ago

Åh så gott :D. Blev riktigt sugen 🙂

Emilie
8 years ago

Din blogg är så himla fin och dina bilder är helt fantastiska!! Jag älskar dina recept, du är så himla kreativ 🙂

Emma
Emma
2 years ago

Säkert en jättedum fråga, men ska den inte förvaras i frysen efter den varit i ugn och så ? 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?