


För någon månad sedan så hölls ännu en underbar auktion för välgörande ändamål där bland annat jag auktionerade ut en 12-bitars tårta i valfritt utförande där beloppet oavkortat gick till offren för kriget i Syrien. Och detta är resultatet! En riktig fest tårta fylld med vaniljkräm, hallon och vit chokladmousse! Spacklade gjorde jag med italiensk marängsmörkräm och sedan dekorerade jag med chokladglasyr, Ferrero Rocher, jordgubbar, chokladrån och Dr Oetkers naturliga hallondekoration!
Recept tårtbotten: Tre lika
Recept smökräm: Italiensk marängsmörkräm
Ingredienser (vit chokladmousse):
150 g vit choklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i micro med 30-sekunders intervaller.
2. Blanda ner en äggula i taget och fortsätt sedan blanda tills du får en tjock och glansig smet.
3. Vispa upp grädden.
4. Tillsätt den vita chokladen till grädden och vänd med en slickepott tills allt blandats väl.
5. Låt moussen stå i kylskåpet i minst 2 timmar innan du fyller din tårta med den.
Ingredienser (vaniljkräm):
0,5 tsk vaniljpulver
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
Gör såhär:
1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och vispa ihop lätt.
2. Sjud vaniljkrämen på svag värme under konstant uppvärmning tills den blivit tjock i konsistensen.
3. Häll över i en kall skål och ställ i kylskåpet tills den svalnat helt innan du fyller din tårta med vaniljkrämen.
4. Jag valde att trycka ner hela hallon i lagret med vanilkräm efter att jag fyllt tårtan med den.
Ingredienser (chokladglasyr):
100 g mörk choklad
50 g smör
Gör såhär:
1. Hacka chokladen grovt.
2. Lägg chokladen och smöret i en kastrull och smält på svag värme. Häll över allt i en kalls skål och låt svalna. Den ska tjockna i konsistensen men fortfarande vara flytande när du dekorerar din tårta med den.
Så gott
Kan man byta ut potatis mjölet mot majsstärkelse?
Hejhej! Absolut 🙂