Donut cake!

Sen en period tillbaka så har mitt intresse för tårtor täckta i sugar paste svalnat och jag har istället börjat utforska andra typer av tårtor mer. Gårdagens kreation är en donut i jätteformat och allt är i choklad förutom strösslet. Tårtbotten består av en saftig chokladkaka. Frostingen är en len mjölkchokladfrosting och sedan toppade jag tårtan med chokladglasyr och massa färgglatt strössel. Dessutom är den inte alls särskilt svår att göra. Kolla in videon nedan vettja där jag visar steg för steg exakt hur man gör!
I videon visar jag hur du monterar tårtan snabbt och enkelt. Något som inte framgår i videon är att jag vänder tårtbotten upp och ner. Ovansidan av tårtbotten kommer att bli lite böjd, jag vänder alltså på tårtan för att de runda kanterna endast behöver skäras till på undersidan. Det underlättar att ha en mindre spatel att jobba med för att komma åt med frosting överallt 🙂

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Donut cake!

Ingredienser

Ingredienser (tårtbotten):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Frosting:
200 g mjölkchoklad
200 g färskost
50 g rumsvarmt smör
50 g florsocker

Chokladglasyr:
100 g mörk choklad
50 g smör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (tårtbotten):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Frosting:
200 g mjölkchoklad
200 g färskost
50 g rumsvarmt smör
50 g florsocker

Chokladglasyr:
100 g mörk choklad
50 g smör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner i smörblandningen.
  5. Vispa till en slät smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt tårtbotten svalna helt innan du går vidare till nästa steg.
  7. Frosting: Grovhacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.
  8. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna.
  9. Vispa färskost, rumsvarmt smör och florsocker till en fluffig smet. Vispa ner den smälta chokladen.
  10. Låt frostingen stå i kylskåpet för att sätta sig och bli lite fastare i konsistensen.
  11. Chokladglasyr: Hacka chokladen grovt och dela smöret i mindre bitar. Lägg allting i en värmetålig skål.
  12. Smält smöret och chokladen i micro eller över vattenbad.
  13. Låt chokladglasyren svalna. Den ska tjockna lite men fortfarande vara rinnig när den är redo att användas.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner i smörblandningen.
  5. Vispa till en slät smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt tårtbotten svalna helt innan du går vidare till nästa steg.
  7. Frosting: Grovhacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.
  8. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna.
  9. Vispa färskost, rumsvarmt smör och florsocker till en fluffig smet. Vispa ner den smälta chokladen.
  10. Låt frostingen stå i kylskåpet för att sätta sig och bli lite fastare i konsistensen.
  11. Chokladglasyr: Hacka chokladen grovt och dela smöret i mindre bitar. Lägg allting i en värmetålig skål.
  12. Smält smöret och chokladen i micro eller över vattenbad.
  13. Låt chokladglasyren svalna. Den ska tjockna lite men fortfarande vara rinnig när den är redo att användas.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
http://youtube https://www.youtube.com/watch?v=CZ8kYqcMtNo

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emelie Mosell Haquinius
7 years ago

OMG! Denna måste jag testa, ser super god ut! Perfekt till pojkvännens födelsedag nästa vecka 😄

Silja
7 years ago

Ååh älskar donuts, då borde denna va supergod ju haha ^^

Fatima
7 years ago

Denna ska man definitivt att baka

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
7 years ago

mumms ser riktigt god ut

my
my
7 years ago

Åh vad gott 😀

Fatima
7 years ago

Denna ska man definitivt att baka

Maritha
Maritha
2 years ago

Hittar inte videon

Lisa
Lisa
5 months ago

Bakade denna till min sons kalas. Smakade mycket bra. Gräddningstiden i ugn var betydligt längre än 15 min, då den var nästan rinnande vid 15 min. Tog ut den efter ca 30 min och den var då perfekt!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?