Daimkladdkaka

För ett tag sen skrev jag ju i ett inlägg att jag kikat igenom mitt arkiv och insett att jag typ inte har ett enda ordentligt recept på kladdkaka på min blogg. När det är ett av våra mest folkkära bakverk så känns det som ett måste att dela recept på. Idag bakade jag en kladdkaka som både är fylld och toppad med daim. Väldigt enkel att göra och passar perfekt med en kula vaniljglass och lite bär. Det här receptet bakade jag i en form med diameter på 20 cm.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Daimkladdkaka

Ingredienser

2 stycken dubbeldaim à 56 g
150 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
6 msk kakao
2 ägg

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

2 stycken dubbeldaim à 56 g
150 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
6 msk kakao
2 ägg

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Grovhacka daimchokladen.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en kastrull.
  5. Tillsätt smöret och 1 ägg i taget. Blanda försiktigt under tiden. Viktigt är verkligen att man blandar och inte vispar för att få den perfekta kladdiga kladdkakan.
  6. Blanda till sist ner hälften av daimen. Andra hälften sparas till garnering.
  7. Täck en form med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Tiden kan variera beroende på ugn men det viktiga är att kakan fortfarande är lös i mitten.
  9. Ta ut kakan och garnera med resten av daimen medan den fortfarande är varm. Godast är kakan efter att den har förvarats i kylskåpet över natten.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Grovhacka daimchokladen.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en kastrull.
  5. Tillsätt smöret och 1 ägg i taget. Blanda försiktigt under tiden. Viktigt är verkligen att man blandar och inte vispar för att få den perfekta kladdiga kladdkakan.
  6. Blanda till sist ner hälften av daimen. Andra hälften sparas till garnering.
  7. Täck en form med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Tiden kan variera beroende på ugn men det viktiga är att kakan fortfarande är lös i mitten.
  9. Ta ut kakan och garnera med resten av daimen medan den fortfarande är varm. Godast är kakan efter att den har förvarats i kylskåpet över natten.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
http://youtube https://www.youtube.com/watch?v=vjFMI5WHabM

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
7 years ago

Gud vad gott det ser ut! Detta måste jag pröva 😀

Fatima
7 years ago

Oj oj oj, det här är så gott ju!

FRÖKENTV
7 years ago

döööör vad gott

Anonymous
7 years ago

Åh vad gott det ser ut 😃

Anonymous
7 years ago

men omg! give me

Anonymous
7 years ago

Fy vad gott det där såg ut!

Anonymous
7 years ago

Men ååååh vad gott det ser ut!!

Sofia Norell
7 years ago

Tack för detta receptet!! I torsdags var det bara jag & mamma hemma, i vanliga fall är vi 5-6st & vi ville göra något tillsammans! Bakning kom på tal & jag som läser din blogg varje dag visste att jag ville testa något av dina recept. Detta blev det vinnande receptet! Hela familjen älskar kladdkaka & daim & jag kan säga att alla älskade även denna fantastiska kombinationen! 😀

Hanna
7 years ago

Åh så gott! Jag älskar verkligen kladdkaka.

Inez
7 years ago

Mums, så gott det såg ut!! 🙂

ISA
ISA
7 years ago

men jäkeeeel vad kladdigt och gott det såg ut!! <3<3

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?