


Det är något speciellt som händer när man kombinerar choklad, kaffe och karamell. Jag vet inte vad det är men känslan är komplett. Idag kombinerade jag dessa smaker i en cupcake som består av en saftig chokladkaka med smak av kaffe, fyllning av dulche de leche och en len nutellafrosting. Behöver jag säga mer? Välkommen till cupcakehimlen!
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=02T6NKwgfzU]Jag har börjat få in snitsen lite med att filma nu och filmade hur man bakar dessa cupcakes. Som jag sa i ett tidigare inlägg så är jag super peppad att filma fler videos så ni får gärna visa lite kärlek på min kanal genom att prenumerera och gilla!
Som ni kan se i videon så använder jag en håltagare för cupcakes. Tidigare så har jag gröpt ur mina cupcakes med sked men då har jag stört mig på att hålet blir ojämnt och att hålen inte blir lika djupa i varje cupcake så att alla cupcakes inte har lika mycket fyllning. I samarbete med Fyndiq så fick jag chansen att testa en cupcake håltagare. Tänk att en liten plastgrej för under 50-lappen kan ge en sån snygg finish på mina cupcakes. Ni hittar den här! I videon testade jag också en ny tyll men den frosting jag använde idag gjorde den inte riktigt rättvisa så ni kommer att få se den igen 😉 Ni hittar den iallafall här.
Det här receptet räcker till 6 stora cupcakes.
Ingredienser (choklad- och kaffemuffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl bryggkaffe
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl bryggkaffe
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Tillsätt vaniljsocker, kaffe, mjölk och ägg till smöret.
5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
6. Vispa till en slät smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
8. Låt muffinsen svalna helt innan du har på frosting.
Ingredienser (nutellafrosting och garnering):
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl nutella
Gör såhär:
1. Vispa upp grädden hårt.
2. Tillsätt nutellan och vänd försiktigt med slickepott till en jämn smet.
3. Låt frostingen stå i kylskåpet tills dina muffins svalnat helt innan du dekorerar med den.
Wow vad gott de såg ut !!! 🙂
Mumma kardemumma! Vilka läckra cupcakes! 🙂
Vad använder du för kamera för att ta kort på dina bilder? 🙂
Canon EOS 1100D 🙂
Så gott det ser ut och vad roligt att du filmar.
nej men ååååh, såååå sugen nu ju!!
Alltså jag dör lite över hur gott det där såg ut att vara!