Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten – tror du på mig då? Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Godast är den om den får vila i kylskåpet över natten!
—
If I say that this mud cake is free of sugar, gluten and butter – do you believe in me? This chocolate dream is super delicious, creamy and can be eaten with a clear conscience. Tastes the best if it is you allow to rest in the fridge over night!
Ingredients:
2 avocados
2 whole eggs
2 egg whites
10 soft dates
2 tablespoons honey
2 dl almond flour
6 tablespoons cocoa
1 teaspoon baking powder
1/2 tsp salt
Do this:
1. Set the oven to 175 degrees celsius.
2. Mix together the avocado, eggs, egg whites, dates and honey with a stick blender.
3. Mix together the dry ingredients: almond flour, cocoa, baking powder and salt in another bowl and sift to the avocado mixture.
4. Line a baking pan with a diameter of 23 cm with baking paper and pour in the batter.
5. Bake in the middle of the oven for about 10 minutes.
6. Allow the cake to cool in the refrigerator for at least 1 hour, but preferably overnight. Served with whipped cream and berries!
Blev den verkligen god?! 🙂 lät udda ingredienser för å vara nyttig å som man kan äta med gôtt samvete heh..
Bra tips! Ser gott ut 🙂
Okej detta mååste jag testa!! 🙂 Ser jättegott ut!
Ser gott ut!
Tack 😊
Kladdkakan ser väldigt aptitretande ut. Något jag absolut måste testa baka. Fin blogg btw 🙂
Ser verkligen super gott ut !
Så god ! Ska laga den idag inchallah !
Hur mosade du dadlarna? Var det köpt daddelmassa?
Jag mosade med en stavmixer 😊 Köpte vanliga mjuka dadlar.
Wow den ser sjukt god ut 😀
Åh vad god den ser ut! *.*
Tack 🙂
Åh så gott detta låter!
Tack 😊
Det där var ett bra tips! Det låter hur gott som helst ju. 😀
Tack! 🙂
Åh det här måste jag verkligen testa snart! Ser supergott ut 🙂
Vad kan man ersätta mandelmjöl med här? Är allergisk och många nya och lite roligare recept innehåller just mandel- eller nötmjöl.
Kokosmjöl kan man ju också använda, kokos och choklad är ju en väldigt god kombination 🙂
Åh, den ser riktigt god ut!!
Kika gärna in på min nya blogg
http://inredningochmode.blogg.se
Jag som är lchf:are ska verkligen prova detta receptet. Dock skippar jag dadlar adderar något annat sötmandel. Tack för tipset ÷)
mumms
mumms
Mums =)
Mums!
Sockerfritt?
Inte direkt va, både honung och dadlar innehåller mängder av socker.
"Gott samvete" då skulle den nog varit vegansk med tycker jag. Eller för att klargöra, för mig handlar gott samvete om mer än onyttigheter utan även det etiska och miljöpåverkan när det gäller mat 🙂 Så "no-egg" istället för ägg och agave sirap istället för honung så blir det en fullpoängare! 😀
mums
Men ÅHH! Måste testas. Passar mig perfekt som inte tål gluten och kör 100 dagar sockerfritt, woopa!
Underbart! 🙂
Åh så god den ser ut! Får nog ta och testa baka den 🙂
Ser otroligt gott ut!
Åh herre!! *_*
Så gott + nyttigt ju:)
Super fin blogg du har, kram