Toscakaka med äpple & kardemumma

Igår fick jag ett oväntat crave efter toscakaka, inte direkt vad jag brukar vara sugen på haha! Men en toscakaka blev det iallafall och en kryddig sådan. Denna är smaksatt med kardemumma, kanel och skivor av äpple. Saftig, knäckig och oerhört god!
Yesterday, I received an unexpected crave for a swedish caramel and almond cake called Tosca. Not exactly what I usually crave haha! This one is flavored with cardamom, cinnamon and slices of apple. Juicy, toffee and very tasty! The recipe is baked in a springform with a diameter of about 22 cm, and serves 8 pieces.

Ingredients (cake):
2 apples
100 g butter
1.5 dl granulated sugar
2 large eggs
1.5 dl flour
2 teaspoon vanilla
1 tsp cardamom
1 teaspoon cinnamon

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Melt the butter in a saucepan. Pour in a bowl to cool.
3. Peel the apples and slice into thin slices.
4. Whisk the eggs and sugar into a white and fluffy batter.
5. Mix the flour, vanilla sugar, cardamom and cinnamon in a bowl and sift into the egg and sugar mixture. Mix until smooth.
6. Pour the batter into a greased and floured baking pan with removable edges. Press apple slices in the batter.
7. Bake in middle of the oven for about 25 minutes. Remove the cake from the oven and increase the heat to 200 degrees celsius.

Ingredients (tosca glaze):
50 g butter
0.75 dl granulated sugar
50 g chopped almonds
1 tablespoon flour
1 tablespoon milk

Do this:
1. Melt the butter and sugar in a saucepan. Mix in the chopped almonds and flour under continued heating. Then add the milk. Stir.
2. Pour the tosca mixture over the cake and bake for another 10 minutes.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Toscakaka med äpple & kardemumma

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (kaka):
2 äpplen
100 g smör
1,5 dl strösocker
2 stora ägg
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel

Ingredienser (toscaglasyr):
50 g smör
0,75 dl strösocker
50 g mandelsplitter
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (kaka):
2 äpplen
100 g smör
1,5 dl strösocker
2 stora ägg
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel

Ingredienser (toscaglasyr):
50 g smör
0,75 dl strösocker
50 g mandelsplitter
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en springform med en diameter på ca 22 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt gärna bli lite brynt innan du häller över i en skål för att svalna.
  3. Skala äpplena och skiva i tunna skivor.
  4. Vispa ägg och strösocker till en vit och fluffig smet.
  5. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kardemumma och kanel i en skål och sikta ner i ägg- och sockersmeten. Blanda till en jämn smet.
  6. Häll över smeten i en smord och bröad bakform med avtagbara kanter. Tryck ner äppelskivorna i smeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och höj värmen till 200 grader.
  8. Toscaglasyr: Smält smör och strösocker i en kastrull. Blanda ner mandelsplitter och vetemjöl under fortsatt uppvärmning. Tillsätt sedan mjölken. Rör om.
  9. Häll toscasmeten över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en springform med en diameter på ca 22 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt gärna bli lite brynt innan du häller över i en skål för att svalna.
  3. Skala äpplena och skiva i tunna skivor.
  4. Vispa ägg och strösocker till en vit och fluffig smet.
  5. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kardemumma och kanel i en skål och sikta ner i ägg- och sockersmeten. Blanda till en jämn smet.
  6. Häll över smeten i en smord och bröad bakform med avtagbara kanter. Tryck ner äppelskivorna i smeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och höj värmen till 200 grader.
  8. Toscaglasyr: Smält smör och strösocker i en kastrull. Blanda ner mandelsplitter och vetemjöl under fortsatt uppvärmning. Tillsätt sedan mjölken. Rör om.
  9. Häll toscasmeten över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
8 years ago

Mm, ser fantastiskt gott ut! 🙂

Fatima
8 years ago

Ser super gott ut! Måste nog provas snart

Anonymous
8 years ago

gott 😀

Anonymous
8 years ago

Mums!!
Lycka till med din fina blogg och hoppas du får en bra kväll. Kram <3

Ereeka - finalist i Fitnessfighten
8 years ago

Åååh, vad det ser gott ut 🙂

Skulle du vilja hjälpa mig med en sak?

I 30 dagar har jag varit med i tävlingen Fitnessfighten, där jag följt kostschema och tränat en timme om dagen.

Nu har jag blivit utsedd till en av 15 finalister.

Priset är en träningsresa för två till Portugal, plus pengar, allt till ett värde av 50000 kr!

Vill du hjälpa mig genom att klicka på den här länken och rösta på mig?
(Andra uppifrån, till höger)
http://woobox.com/888anw
Kram

Fairyland surprises
8 years ago

Åh, gott !!

Susanne Sundqvist
Susanne Sundqvist
2 years ago

Hej. Har just bakat din kaka och saknade bakpulvret. Jag la i bakpulver och den gräddas nu och ser fin ut.
Ska den vara utan?
Mvh Susanne

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?