Kladdkaketryfflar

Härmed avsäger jag mig ansvaret för eventuell viktuppgång som det här receptet kan medföra ;). För alla er som älskar kladdkaka – här har ni en lyxvariant av det! Dessa är otroligt goda och bara smälter i munnen.
I hereby disclaim myself responsible for any weight gain that this recipe may bring. For all of you who love mudcake – here you have a luxurious version of it! These are unbelievably good and just melts in your mouth. Serves about 30 pieces.

Ingredients (cake):
75 g butter
0.5 teaspoon vanilla
1 dl water
1.5 dl milk
1 egg
3 dl flour
1 dl cocoa
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking soda
2.5 dl granulated sugar

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Melt the butter in a saucepan.
3. Add the vanilla sugar, water, milk and eggs to the butter.
4. Mix the flour, cocoa, baking soda, baking powder and sugar, and sift down into the butter mixture.
3. Whisk until smooth.
4. Bake in middle of oven for about 15 minutes.
5. Let the cake cool thoroughly and then crumble it by hand or with electric mixer.
6. To create a malleable truffle batter you need to add somefrosting.

Ingredients (frosting):
100 g of milk chocolate
100 g Philadelphia cheese
25g butter
25g icing sugar

Do this:
1. Melt the chocolate in a water bath or in the microwave at 30 second interval between which you move om.Låt cool thoroughly.
2. Whisk together the cream cheese, butter and powdered sugar.
3. Stir in the cooled chocolate and beat up a fluffy conveying.

Now mix the frosting with the cumbles until everything is mixed up and let the batter rest in the refrigerator for about 30 minutes. Prepare a plate or tray (this needs to be the size that fits in the fridge / freezer) and cover parchment paper.

Roll the batter into equal balls, and place on the parchment paper. Leave in the freezer until they are really cold. Meanwhile, melt 300 g of dark chocolate in the microwave or over a water bath.

Remove the balls from the freezer and dip each ball in the dark chocolate. Take up with a fork and let excess chocolate drain, put it back on the plate and garnish with crushed hazelnuts. Store in refrigerator.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kladdkaketryfflar

Portioner: 30

Ingredienser

75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Ingredienser (frosting):
100 g mjölkchoklad
100 g philadelphia ost
25 g smör
25 g florsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Ingredienser (frosting):
100 g mjölkchoklad
100 g philadelphia ost
25 g smör
25 g florsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner i smörblandningen.
  5. Vispa till en slät smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  7. Låt kakan svalna ordentligt för att sedan smula den för hand eller med elvisp. Det behöver inte vara väldigt finsmulat men inga stora klumpar ska finnas kvar.
  8. För att skapa en formbar tryffelsmet behöver du tillsätta frosting.
  9. Frosting: Smält chokladen i vattenbad eller i mikro med 30 sekunders intervallet mellan vilka du rör om.Låt svalna ordentligt.
  10. Vispa ihop färskost, smör och florsocker.
  11. Rör ner den avsvalnade chokladen och vispa upp till en fluffig forsling.
  12. Rör nu ihop frostingen med kaksmulorna tills allt har blandat sig och låt smeten vila i kylskåp i ca 30 minuter. Så länge gör du iordning en plåt eller bricka (denna behöver vara i storleken att det får plats i kyl/frys) som du klär med bakplåtspapper.
  13. Rulla smeten till lika stora bollar, ungefär lika breda som en femkrona och lägg på bakplåtspappret. Låt stå i frysen tills de är riktigt kalla. Smält under tiden 300 g mörk choklad i micro eller över vattenbad.
  14. Ta ut bollarna från frysen och doppa varje boll i den mörka chokladen. Ta upp med en gaffel och låt överflödig choklad rinna av, ställ tillbaka på plåten och garnera med hasselnötskross. Förvaras i kylskåp.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner i smörblandningen.
  5. Vispa till en slät smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  7. Låt kakan svalna ordentligt för att sedan smula den för hand eller med elvisp. Det behöver inte vara väldigt finsmulat men inga stora klumpar ska finnas kvar.
  8. För att skapa en formbar tryffelsmet behöver du tillsätta frosting.
  9. Frosting: Smält chokladen i vattenbad eller i mikro med 30 sekunders intervallet mellan vilka du rör om.Låt svalna ordentligt.
  10. Vispa ihop färskost, smör och florsocker.
  11. Rör ner den avsvalnade chokladen och vispa upp till en fluffig forsling.
  12. Rör nu ihop frostingen med kaksmulorna tills allt har blandat sig och låt smeten vila i kylskåp i ca 30 minuter. Så länge gör du iordning en plåt eller bricka (denna behöver vara i storleken att det får plats i kyl/frys) som du klär med bakplåtspapper.
  13. Rulla smeten till lika stora bollar, ungefär lika breda som en femkrona och lägg på bakplåtspappret. Låt stå i frysen tills de är riktigt kalla. Smält under tiden 300 g mörk choklad i micro eller över vattenbad.
  14. Ta ut bollarna från frysen och doppa varje boll i den mörka chokladen. Ta upp med en gaffel och låt överflödig choklad rinna av, ställ tillbaka på plåten och garnera med hasselnötskross. Förvaras i kylskåp.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
n
n
8 years ago

ge miggggg!

Anonymous
8 years ago

Det där lät så sjukt gott! Jag måste prova detta någon dag 🙂

Anonymous
8 years ago

Omg! Såå gott

Fatima
8 years ago

Jag undrar ifall man kan äanvönda marabou mjölkchoklad till frostingen? Tacksam för svar då jag ska baka dessa idag

Anonymous
8 years ago

Det där lät så sjukt gott! Jag måste prova detta någon dag 🙂

a n n i k a
8 years ago

Gott!

Anonymous
8 years ago

Ser galet goda ut! 🙂

Fatima
8 years ago

Jag smälter.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?