Kladdkaketryfflar

Härmed avsäger jag mig ansvaret för eventuell viktuppgång som det här receptet kan medföra ;). För alla er som älskar kladdkaka – här har ni en lyxvariant av det! Dessa är otroligt goda och bara smälter i munnen. Receptet räcker till ca 30 stycken.
 
Ingredienser (kaka):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner i smörblandningen.
3. Vispa till en slät smet.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
5. Låt kakan svalna ordentligt för att sedan smula den för hand eller med elvisp. Det behöver inte vara väldigt finsmulat men inga stora klumpar ska finnas kvar.
6. För att skapa en formbar tryffelsmet behöver du tillsätta frosting.
 
Ingredienser (frosting):
100 g mjölkchoklad
100 g philadelphia ost
25 g smör
25 g florsocker
 

Gör såhär:
1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro med 30 sekunders intervallet mellan vilka du rör om.Låt svalna ordentligt.
2. Vispa ihop färskost, smör och florsocker.
3. Rör ner den avsvalnade chokladen och vispa upp till en fluffig forsling.
 
Rör nu ihop frostingen med kaksmulorna tills allt har blandat sig och låt smeten vila i kylskåp i ca 30 minuter. Så länge gör du iordning en plåt eller bricka (denna behöver vara i storleken att det får plats i kyl/frys) som du klär med bakplåtspapper.

 
Rulla smeten till lika stora bollar, ungefär lika breda som en femkrona och lägg på bakplåtspappret. Låt stå i frysen tills de är riktigt kalla. Smält under tiden 300 g mörk choklad i micro eller över vattenbad.
 
Ta ut bollarna från frysen och doppa varje boll i den mörka chokladen. Ta upp med en gaffel och låt överflödig choklad rinna av, ställ tillbaka på plåten och garnera med hasselnötskross. Förvaras i kylskåp.
 
 
I hereby disclaim myself responsible for any weight gain that this recipe may bring. For all of you who love mudcake – here you have a luxurious version of it! These are unbelievably good and just melts in your mouth. Serves about 30 pieces.

Ingredients (cake):
75 g butter
0.5 teaspoon vanilla
1 dl water
1.5 dl milk
1 egg
3 dl flour
1 dl cocoa
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking soda
2.5 dl granulated sugar
 
Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Melt the butter in a saucepan.
3. Add the vanilla sugar, water, milk and eggs to the butter.
4. Mix the flour, cocoa, baking soda, baking powder and sugar, and sift down into the butter mixture.
3. Whisk until smooth.
4. Bake in middle of oven for about 15 minutes.
5. Let the cake cool thoroughly and then crumble it by hand or with electric mixer.
6. To create a malleable truffle batter you need to add somefrosting.

Ingredients (frosting):
100 g of milk chocolate
100 g Philadelphia cheese
25g butter
25g icing sugar

Do this:
1. Melt the chocolate in a water bath or in the microwave at 30 second interval between which you move om.Låt cool thoroughly.
2. Whisk together the cream cheese, butter and powdered sugar.
3. Stir in the cooled chocolate and beat up a fluffy conveying.
 
Now mix the frosting with the cumbles until everything is mixed up and let the batter rest in the refrigerator for about 30 minutes. Prepare a plate or tray (this needs to be the size that fits in the fridge / freezer) and cover parchment paper.

Roll the batter into equal balls, and place on the parchment paper. Leave in the freezer until they are really cold. Meanwhile, melt 300 g of dark chocolate in the microwave or over a water bath.

Remove the balls from the freezer and dip each ball in the dark chocolate. Take up with a fork and let excess chocolate drain, put it back on the plate and garnish with crushed hazelnuts. Store in refrigerator.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

11 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
n
n
7 år sedan

ge miggggg!

Anonym
7 år sedan

Det där lät så sjukt gott! Jag måste prova detta någon dag 🙂

Anonym
7 år sedan

Omg! Såå gott

Fatima
6 år sedan

Jag undrar ifall man kan äanvönda marabou mjölkchoklad till frostingen? Tacksam för svar då jag ska baka dessa idag

Anonym
7 år sedan

Det där lät så sjukt gott! Jag måste prova detta någon dag 🙂

a n n i k a
7 år sedan

Gott!

Anonym
7 år sedan

Ser galet goda ut! 🙂

Fatima
7 år sedan

Jag smälter.

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x