Cheesecake i glas

Det är så smidigt att servera desserter i portionsformar! En av de som jag tycker passar bäst att göra det med är frozen cheesecake med bär. Vackert att titta på och underbart gott att äta. Receptet räcker till ungefär 4 stycken.
 
Ingredienser (botten):
10 digestivekex
50 g smör
 
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Krossa kexen i mixer eller för hand.
3. Blanda ihop smulorna med smöret och fördela kexsmeten i glasen.
 
Ingredienser (fyllning):
300 g färskost
1,25 dl vispgrädde
3 msk florsocker
 
Gör såhär:
1. Vispa ihop alla ingredienser till en krämig och fluffig smet. Lägg i glasen över smulorna.
 
Ingredienser (garnering):
225 g blåbär
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär:
1. Koka upp hälften av blåbären tillsammans med strö- och vaniljsockret. Häll över i en skål och låt svalna.
2. Häll lite av blåbärskoket över varje cheesecake och garnera med resten av bären.
3. Förvara dina cheesecakes i kyl innan servering.
 
 
It is so easy to serve desserts in glasses! One of the ones I think are best suited to do so with is frozen cheesecake with berries. Beautiful to look at and wonderfully good to eat. Serves about 4 pieces.

Ingredients (base):
10 digestive biscuits
50 g butter

Do this:
1. Melt the butter in a saucepan.
2. Crush the biscuits in a blender or by hand.
3. Mix the crumbs with the butter and spread the biscuits in the glasses.

Ingredients (filling):
300 g of cream cheese
1.25 dl whipping cream
3 tablespoons powdered sugar

Do this:
1. Whisk together all ingredients until it becomes a creamy and fluffy batter. Add in the glasses over the crumbs.

Ingredients (garnish):
225g blueberries
2 tablespoons granulated sugar
1 teaspoon vanilla

Do this:
1. Boil half of the blueberries with granulated sugar and vanilla sugar. Pour into a bowl and let cool.
2. Pour some of it over each cheesecake and garnish with the rest of the berries.

3. Keep your cheesecake in refrigerator before serving.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
27 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Matilda
6 år sedan

Så goda dom ser ut! Hade tänkt fråga vart du köpt glasen men såg att du svarat på de ovan, tyckte de va riktigt fina 🙂

AnnaZtyle
6 år sedan

Nämen åh så gott!

Anonym
6 år sedan

Det där måste ju testas! 🙂

Angie
6 år sedan

Vad gott det lät! Tack för inspirationen 🙂

natalie
6 år sedan

åh, vad gott det ser ut!

Anonym
6 år sedan

Åh så fräscht och gott det ser ut! Kan bra tänkt mig det här som en sommar dessert 🙂

Anonym
5 år sedan

Går denna att förbereda en dag innan?

Helene
6 år sedan

Ser riktigt gott ut! Så fint upplägg! :3

Anna
6 år sedan

Mums, detta ser helt himmelskt ut!! 🙂

Anonym
6 år sedan

Mums

Linda
6 år sedan

Hejsan! När det tår att man ska vispa ihop alla ingredienserna. Vispa man för hand eller elvisp? =)

Helene
6 år sedan

Ser riktigt gott ut! Så fint upplägg! :3

Felicia
6 år sedan

Ser gott ut!

Minela
6 år sedan

Hej! Vad fina de ser ut! Vart köpte du glasen?

Fairyland surprises
6 år sedan

Vilka vackra färger!
Det ser gott ut.

OLIVIA | 17,8 årig tjej i medievärlden
6 år sedan

Så fina! Ser så gott ut.

ISA
ISA
6 år sedan

så snyggt med att ställa fram dessa på bordet 😀

Patricia
6 år sedan

Så gott det ser ut! 🙂

Johanna
6 år sedan

Åh detta brukade jag göra mycket förr men har nästan glömt av det lite, dags för ändring!! 😀 Och måste bara passa på att säga att din blogg är fantastiskt fin! 😀

Anonym
6 år sedan

Måååste göra detta!

Anonym
6 år sedan

Åh mums! Ska testa detta 🙂

Lottie Andersson
Lottie Andersson
1 månad sedan

Hej
Kan jag förbereda dessa imorgon (fredag) och servera på lördag?

27
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x