Cheesecake i glas

Det är så smidigt att servera desserter i portionsformar! En av de som jag tycker passar bäst att göra det med är frozen cheesecake med bär. Vackert att titta på och underbart gott att äta. Receptet räcker till ungefär 4 stycken.
It is so easy to serve desserts in glasses! One of the ones I think are best suited to do so with is frozen cheesecake with berries. Beautiful to look at and wonderfully good to eat. Serves about 4 pieces.

Ingredients (base):
10 digestive biscuits
50 g butter

Do this:
1. Melt the butter in a saucepan.
2. Crush the biscuits in a blender or by hand.
3. Mix the crumbs with the butter and spread the biscuits in the glasses.

Ingredients (filling):
300 g of cream cheese
1.25 dl whipping cream
3 tablespoons powdered sugar

Do this:
1. Whisk together all ingredients until it becomes a creamy and fluffy batter. Add in the glasses over the crumbs.

Ingredients (garnish):
225g blueberries
2 tablespoons granulated sugar
1 teaspoon vanilla

Do this:
1. Boil half of the blueberries with granulated sugar and vanilla sugar. Pour into a bowl and let cool.
2. Pour some of it over each cheesecake and garnish with the rest of the berries.

3. Keep your cheesecake in refrigerator before serving.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Cheesecake i glas

Portioner: 4

Ingredienser

Ingredienser (botten):
10 digestivekex
50 g smör

Ingredienser (fyllning):
300 g färskost
1,25 dl vispgrädde
3 msk florsocker

Ingredienser (garnering):
225 g blåbär
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
10 digestivekex
50 g smör

Ingredienser (fyllning):
300 g färskost
1,25 dl vispgrädde
3 msk florsocker

Ingredienser (garnering):
225 g blåbär
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Smält smöret i en kastrull.
  2. Krossa kexen i mixer eller för hand.
  3. Blanda ihop smulorna med smöret och fördela kexsmeten i glasen.
  4. Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser till en krämig och fluffig smet. Lägg i glasen över smulorna.
  5. Garnering: Koka upp hälften av blåbären tillsammans med strö- och vaniljsockret. Häll över i en skål och låt svalna.
  6. Häll lite av blåbärskoket över varje cheesecake och garnera med resten av bären.
  7. Förvara dina cheesecakes i kyl innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Botten: Smält smöret i en kastrull.
  2. Krossa kexen i mixer eller för hand.
  3. Blanda ihop smulorna med smöret och fördela kexsmeten i glasen.
  4. Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser till en krämig och fluffig smet. Lägg i glasen över smulorna.
  5. Garnering: Koka upp hälften av blåbären tillsammans med strö- och vaniljsockret. Häll över i en skål och låt svalna.
  6. Häll lite av blåbärskoket över varje cheesecake och garnera med resten av bären.
  7. Förvara dina cheesecakes i kyl innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
27 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Matilda
8 years ago

Så goda dom ser ut! Hade tänkt fråga vart du köpt glasen men såg att du svarat på de ovan, tyckte de va riktigt fina 🙂

AnnaZtyle
8 years ago

Nämen åh så gott!

Anonymous
8 years ago

Det där måste ju testas! 🙂

Angie
8 years ago

Vad gott det lät! Tack för inspirationen 🙂

natalie
8 years ago

åh, vad gott det ser ut!

Anonymous
8 years ago

Åh så fräscht och gott det ser ut! Kan bra tänkt mig det här som en sommar dessert 🙂

Anonymous
7 years ago

Går denna att förbereda en dag innan?

Helene
8 years ago

Ser riktigt gott ut! Så fint upplägg! :3

Anna
8 years ago

Mums, detta ser helt himmelskt ut!! 🙂

Anonymous
8 years ago

Mums

Linda
7 years ago

Hejsan! När det tår att man ska vispa ihop alla ingredienserna. Vispa man för hand eller elvisp? =)

Helene
8 years ago

Ser riktigt gott ut! Så fint upplägg! :3

Felicia
8 years ago

Ser gott ut!

Minela
8 years ago

Hej! Vad fina de ser ut! Vart köpte du glasen?

Fairyland surprises
8 years ago

Vilka vackra färger!
Det ser gott ut.

OLIVIA | 17,8 årig tjej i medievärlden
8 years ago

Så fina! Ser så gott ut.

ISA
ISA
8 years ago

så snyggt med att ställa fram dessa på bordet 😀

Patricia
8 years ago

Så gott det ser ut! 🙂

Johanna
8 years ago

Åh detta brukade jag göra mycket förr men har nästan glömt av det lite, dags för ändring!! 😀 Och måste bara passa på att säga att din blogg är fantastiskt fin! 😀

Anonymous
8 years ago

Måååste göra detta!

Anonymous
8 years ago

Åh mums! Ska testa detta 🙂

Lottie Andersson
Lottie Andersson
1 year ago

Hej
Kan jag förbereda dessa imorgon (fredag) och servera på lördag?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?