Broccolipaj med kyckling

Jag överdriver inte när jag säger att det här är en rätt som jag lagat sedan jag gick i högstadiet! Testade en gång för skojs skull att göra broccolipaj och mamma älskade den och nu även min man haha. Receptet har såklart förändrats och förbättrats genom åren och den jag gör idag är med kyckling och ibland även curry om jag känner för det. Receptet räcker till 4 personer eller 1 person om det är min man som äter 😉
 
Ingredienser (pajdeg):
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
2 msk linfrön
2 msk kallt vatten
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka samman smör, vetemjöl och linfrön. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Rulla ihop degen till en boll och lägg i en påse. Ställ i frysen i ca 10 min.
4. Tryck ut degen i en pajform och täck kanterna med aluminiumfolie. Nagga botten försiktigt med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.

Ingredienser (fyllning):
200 g kycklingfile
250 g broccoli
1 purjolök
1 msk smör
 
Gör såhär:
1. Dela upp broccolin och låt koka någon minut i lättsaltat vatten.
2. Hacka purjolöken fint och skär kycklingen i tärningar om ca 1×1 cm.
2. Stek purjolöken och kycklingen tillsammans i smöret. Kycklingen ska inte bli klar utan bara få lite färg och purjolöken ska bli mjuk. Ta bort från värmen.
3. Lägg kyckling, purjolök och broccoli i pajskalet.
 
Ingredienser (äggstanning):
3 stora ägg
1,5 dl röd mjölk eller matgrädde
2 dl riven ost
salt & peppar
eventuellt curry
 
Gör såhär:
1. Vispa ihop alla ingredienserna till äggstanningen och häll över kycklingen och broccolin.
2. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Fyllningen ska inte längre vara lös och fått en fin gyllene färg.
 
 
I’m not exaggerating when I say that this is a dish that I cooked since I was in high school! I tested it once for fun to make broccoli quiche and my mom loved it and now my husband too haha. The recipe has obviously changed and improved over the years and today I make it with chicken and sometimes even curry if I feel like it. Serves 4 people or one person if it’s my husband who eats ;)
 
Ingredients (dough):
125g cold butter
1 cup flour
2 tablespoons flaxseed
2 tablespoons cold water
 
Do this:
1. Preheat the oven to 200 degrees celsius.
2. Chop together butter, flour and flaxseed. Add the water and work quickly into a dough.
3. Roll the dough into a ball and place in a plastic bag. Place in the freezer for about 10 minutes.
4. Press the dough into a pie dish and cover the edges with aluminum foil. Prick the bottom gently with a fork and pre-bake in oven for about 10 minutes.

Ingredients (filling):
200 g chicken fillet
250 g broccoli
1 leek
1 tablespoon butter

Do this:
1. Divide the broccoli and cook for a few minutes in salted water.
2. Chop the leek finely and cut the chicken into cubes of about 1×1 cm.
2. Fry the leeks and chicken together in butter. The chicken should not be done without just getting a little color and leeks should be soft. Remove from heat.
3. Add chicken, leek and broccoli in pie shell.

Ingredients (casserole):
3 large eggs
0,75 cups of milk or red matgrädde
1 cup grated cheese
salt & pepper
optionally curry

Do this:
1. Whisk together all the ingredients to the egg mixture and pour over the chicken and broccoli.
2. Bake the pie in the middle of the oven for about 45 minutes. The filling should no longer be loose and have a nice golden color.

 
Prenumerera
Notis om
guest
4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
4 år sedan

Vad gott det ser ut! Det receptet sparar jag i min receptbank. Älskar både kyckling och broccoli 🙂

Sara
4 år sedan

Gjorde denna paj och den var en stor favorit bland alla i hela familjen. Superenkel och jättegott. Riktigt fin blogg!! 🙂

JUNITJEJ
4 år sedan

Så gott!

Sara
4 år sedan

Gjorde denna paj och den var en stor favorit bland alla i hela familjen. Superenkel och jättegott. Riktigt fin blogg!! 🙂

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x