Broccolipaj med kyckling

Jag överdriver inte när jag säger att det här är en rätt som jag lagat sedan jag gick i högstadiet! Testade en gång för skojs skull att göra broccolipaj och mamma älskade den och nu även min man haha. Receptet har såklart förändrats och förbättrats genom åren och den jag gör idag är med kyckling och ibland även curry om jag känner för det. Receptet räcker till 4 personer eller 1 person om det är min man som äter 😉
I’m not exaggerating when I say that this is a dish that I cooked since I was in high school! I tested it once for fun to make broccoli quiche and my mom loved it and now my husband too haha. The recipe has obviously changed and improved over the years and today I make it with chicken and sometimes even curry if I feel like it. Serves 4 people or one person if it’s my husband who eats ;)

Ingredients (dough):
125g cold butter
1 cup flour
2 tablespoons flaxseed
2 tablespoons cold water

Do this:
1. Preheat the oven to 200 degrees celsius.
2. Chop together butter, flour and flaxseed. Add the water and work quickly into a dough.
3. Roll the dough into a ball and place in a plastic bag. Place in the freezer for about 10 minutes.
4. Press the dough into a pie dish and cover the edges with aluminum foil. Prick the bottom gently with a fork and pre-bake in oven for about 10 minutes.

Ingredients (filling):
200 g chicken fillet
250 g broccoli
1 leek
1 tablespoon butter

Do this:
1. Divide the broccoli and cook for a few minutes in salted water.
2. Chop the leek finely and cut the chicken into cubes of about 1×1 cm.
2. Fry the leeks and chicken together in butter. The chicken should not be done without just getting a little color and leeks should be soft. Remove from heat.
3. Add chicken, leek and broccoli in pie shell.

Ingredients (casserole):
3 large eggs
0,75 cups of milk or red matgrädde
1 cup grated cheese
salt & pepper
optionally curry

Do this:
1. Whisk together all the ingredients to the egg mixture and pour over the chicken and broccoli.
2. Bake the pie in the middle of the oven for about 45 minutes. The filling should no longer be loose and have a nice golden color.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Broccolipaj med kyckling

Ingredienser

Ingredienser (pajdeg):
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
2 msk linfrön
2 msk kallt vatten

Ingredienser (fyllning):
200 g kycklingfile
250 g broccoli
1 purjolök
1 msk smör

Ingredienser (äggstanning):
3 stora ägg
1,5 dl röd mjölk eller matgrädde
2 dl riven ost
salt & peppar
eventuellt curry

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (pajdeg):
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
2 msk linfrön
2 msk kallt vatten

Ingredienser (fyllning):
200 g kycklingfile
250 g broccoli
1 purjolök
1 msk smör

Ingredienser (äggstanning):
3 stora ägg
1,5 dl röd mjölk eller matgrädde
2 dl riven ost
salt & peppar
eventuellt curry

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka samman smör, vetemjöl och linfrön. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Rulla ihop degen till en boll och lägg i en påse. Ställ i frysen i ca 10 min.
  4. Tryck ut degen i en pajform och täck kanterna med aluminiumfolie. Nagga botten försiktigt med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Fyllning: Dela upp broccolin och låt koka någon minut i lättsaltat vatten.
  6. Hacka purjolöken fint och skär kycklingen i tärningar om ca 1×1 cm.
  7. Stek purjolöken och kycklingen tillsammans i smöret. Kycklingen ska inte bli klar utan bara få lite färg och purjolöken ska bli mjuk. Ta bort från värmen.
  8. Lägg kyckling, purjolök och broccoli i pajskalet.
  9. Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienserna till äggstanningen och häll över kycklingen och broccolin.
  10. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Fyllningen ska inte längre vara lös och fått en fin gyllene färg.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka samman smör, vetemjöl och linfrön. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Rulla ihop degen till en boll och lägg i en påse. Ställ i frysen i ca 10 min.
  4. Tryck ut degen i en pajform och täck kanterna med aluminiumfolie. Nagga botten försiktigt med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Fyllning: Dela upp broccolin och låt koka någon minut i lättsaltat vatten.
  6. Hacka purjolöken fint och skär kycklingen i tärningar om ca 1×1 cm.
  7. Stek purjolöken och kycklingen tillsammans i smöret. Kycklingen ska inte bli klar utan bara få lite färg och purjolöken ska bli mjuk. Ta bort från värmen.
  8. Lägg kyckling, purjolök och broccoli i pajskalet.
  9. Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienserna till äggstanningen och häll över kycklingen och broccolin.
  10. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Fyllningen ska inte längre vara lös och fått en fin gyllene färg.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Vad gott det ser ut! Det receptet sparar jag i min receptbank. Älskar både kyckling och broccoli 🙂

Sara
8 years ago

Gjorde denna paj och den var en stor favorit bland alla i hela familjen. Superenkel och jättegott. Riktigt fin blogg!! 🙂

JUNITJEJ
8 years ago

Så gott!

Sara
8 years ago

Gjorde denna paj och den var en stor favorit bland alla i hela familjen. Superenkel och jättegott. Riktigt fin blogg!! 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?