Superkrämig rökt laxpasta

En av mina favoritingredienser bland svensk högtidsmat är rökt lax och den blir ju alltid lite extra billig såhär innan jul (och innan midsommar) så då passar jag på att laga min favorit pasta-rätt. En superkrämig laxpasta.
Den här rätten är verkligen snabbmat at it’s best. Den tar knappt 20 minuter att göra och innehåller inte alls särskilt många ingredienser men är ändå riktigt smakrik! Min hemlighet för att få den här klassikern extra krämig är att ha i färskost tillsammans med creme fraiche. Testa vettja, det gör riktigt stor skillnad! Det här receptet räcker till 4 portioner.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Superkrämig rökt laxpasta

Portioner: 4

Ingredienser

ca 250 g tagliatelle
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl creme fraiche
150 g natuell färskost
250-300 g kallrökt lax
dill
saft från en halv citron
svartpeppar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

ca 250 g tagliatelle
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl creme fraiche
150 g natuell färskost
250-300 g kallrökt lax
dill
saft från en halv citron
svartpeppar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hacka gul lök och vitlök fint och stek dem mjuka i olivolja i.
  3. Sänk till medelvärme och tillsätt creme fraiche och färskost och låt puttra ihop till en jämn sås.
  4. Skär laxen i tunna strimlor och tillsätt till pastasåsen. Dra bort från värmen efter bara någon enstaka minut, den tillagas snabbt!
  5. Klipp ner lite till, tillsätt citronsaft och smaka av med svartpeppar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hacka gul lök och vitlök fint och stek dem mjuka i olivolja i.
  3. Sänk till medelvärme och tillsätt creme fraiche och färskost och låt puttra ihop till en jämn sås.
  4. Skär laxen i tunna strimlor och tillsätt till pastasåsen. Dra bort från värmen efter bara någon enstaka minut, den tillagas snabbt!
  5. Klipp ner lite till, tillsätt citronsaft och smaka av med svartpeppar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sarah - chic W
7 years ago

Gott! Älskar lax 😀

Amanda Jona [SPONTAN]
7 years ago

Men alltså mums så gott!

Anonymous
7 years ago

Låter riktigt gott, gillar särskilt att det är snabbt & enkelt! 🙂

Emma
Emma
3 years ago

Denna var såå god😋!!! Rekommenderar😍

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?