Pistagecupcakes

Efter flera veckors bakande med saffran och pepparkakskrydda, behöver jag ta en liten paus från de smakerna känner jag haha. Så dagens bakning blev riktigt saftiga och goda pistagecupcakes med en fluffig cream cheese frosting. Mums!
Vi får se om de blir några kvar till resten av familjen haha, för handen på hjärtat så är dessa helt klart min favorit i cupcake-väg. De är inte alls särskilt söta som cupcakes tenderar att bli och de små bitarna av pistagenötter i smeten ger ett härligt tuggmotstånd. Den fluffiga färskost-frostingen är verkligen pricken över i:t!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Pistagecupcakes

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (pistagemuffins):
100 g skalade naturella pistagenötter
150 g smör
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 msk mjölk

Ingredienser (cream cheese frosting):
200 g färskost
50 g mjukt smör
1 dl florsocker
eventuellt pastafärg, jag använde lila.
20 g grovhackade pistagenötter till garnering.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (pistagemuffins):
100 g skalade naturella pistagenötter
150 g smör
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 msk mjölk

Ingredienser (cream cheese frosting):
200 g färskost
50 g mjukt smör
1 dl florsocker
eventuellt pastafärg, jag använde lila.
20 g grovhackade pistagenötter till garnering.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Mixa pistagenötterna, men inte tills det blir helt fint utan så att du har några bitar kvar av pistage.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Blanda mixade pistagenötter, vetemjöl, bakpulver, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
  5. Tillsätt det smälta smöret, ägg och mjölk. Blanda till en slät smet.
  6. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda muffinsarna i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Låt dem svalna helt innan du dekorerar dem med frosting.
  7. Frosting: Vispa färskost och smör tills det blir riktigt fluffigt.
  8. Tillsätt florsocker och pastafärg och fortsätt vispa på låg hastighet bara tills allt precis gått ihop. Avsluta med att blanda några drag med slickepott.
  9. Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera dina cupcakes. Garnera eventuellt med grovhackade pistagenötter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader och fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Mixa pistagenötterna, men inte tills det blir helt fint utan så att du har några bitar kvar av pistage.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Blanda mixade pistagenötter, vetemjöl, bakpulver, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
  5. Tillsätt det smälta smöret, ägg och mjölk. Blanda till en slät smet.
  6. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda muffinsarna i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Låt dem svalna helt innan du dekorerar dem med frosting.
  7. Frosting: Vispa färskost och smör tills det blir riktigt fluffigt.
  8. Tillsätt florsocker och pastafärg och fortsätt vispa på låg hastighet bara tills allt precis gått ihop. Avsluta med att blanda några drag med slickepott.
  9. Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera dina cupcakes. Garnera eventuellt med grovhackade pistagenötter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Åh så vackra!

Isabell
7 years ago

Vad vackra de blev! Får man fråga vad du använder för sprits, för att forma rosorna och vad man kan få tag i sådana? 🙂

När Annie fotograferar i Kalifornien
7 years ago

WOW så gott det ser ut! Underbara bilder du tagit på dem!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?