Mjuk morotspepparkaka med polkafrosting

Jag tror inte jag behöver förklara hur mycket jag älskar morotskaka, den bakas ofta och visas lika frekvent här på bloggen. Idag blev det en mjuk morotspepparkaka med en len och fluffig cream cheesefrosting med polkasmak. En riktig smaksensation som går hem hos de flesta!
Kakan bakade jag i en avlång form (som rymmer ca 1,5 liter) den här gången men går lika bra att baka den i en runt med diameter på 23 cm. Andra varianter på morotskaka som jag älskar är chokladmorotskaka med dulche de leche och en lyxigare morotsakaka med valnötter och vit choklad-frosting.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Mjuk morotspepparkaka med polkafrosting

Ingredienser

3 ägg
2 dl strösocker
3 stora finrivna morötter
1 dl brunt rörsocker
3,25 msk pepparkakskrydda
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
2,5 dl matolja (solrosolja ger minst smak men rapsolja funkar också bra)
200 g mjukt smör
4 dl florsocker
250 g färskost
30 g grovkrossad polkagris

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

3 ägg
2 dl strösocker
3 stora finrivna morötter
1 dl brunt rörsocker
3,25 msk pepparkakskrydda
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
2,5 dl matolja (solrosolja ger minst smak men rapsolja funkar också bra)
200 g mjukt smör
4 dl florsocker
250 g färskost
30 g grovkrossad polkagris

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.
  3. Blanda  finrivna morötter, rörsocker och pepparkakskrydda i en separat skål och tillsätt det till ägget och sockret. Blanda med slickepott.
  4. I en annan skål blandar du vetemjöl, bakpulver och salt. Sikta ner det också med äggen och morötterna och blanda väl.
  5. Smöra en bakform på ca 23 cm i diameter eller en avlång form som rymmer ca 1,5 liter och täck kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  6. Ta bort kakan från formen och låt svalna helt innan du har på frostingen.
  7. Vispa smöret riktigt vitt och fluffigt i ca 5 minuter med elvisp. Tillsätt florsockret och vispa lite till. Ha till sist i färskosten och vispa tills du får en krämig frosting.
  8. Bre eller spritsa på frostingen på den avsvalnade morotspepparkakan. Jag spritsade med en mindre stjärntyll så att det skulle se ut lite som snö som hängde över kanterna på kakan.
  9. Garnera till sist med krossad polkagris.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.
  3. Blanda  finrivna morötter, rörsocker och pepparkakskrydda i en separat skål och tillsätt det till ägget och sockret. Blanda med slickepott.
  4. I en annan skål blandar du vetemjöl, bakpulver och salt. Sikta ner det också med äggen och morötterna och blanda väl.
  5. Smöra en bakform på ca 23 cm i diameter eller en avlång form som rymmer ca 1,5 liter och täck kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  6. Ta bort kakan från formen och låt svalna helt innan du har på frostingen.
  7. Vispa smöret riktigt vitt och fluffigt i ca 5 minuter med elvisp. Tillsätt florsockret och vispa lite till. Ha till sist i färskosten och vispa tills du får en krämig frosting.
  8. Bre eller spritsa på frostingen på den avsvalnade morotspepparkakan. Jag spritsade med en mindre stjärntyll så att det skulle se ut lite som snö som hängde över kanterna på kakan.
  9. Garnera till sist med krossad polkagris.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Smaskens, ska testa i helgen!! 🙂

Anita
7 years ago

Men ååh, måste testa 😀

Anonymous
7 years ago

men mums!

Anonymous
7 years ago

Mums vad gott!!! Nu måste jag baka, haha!

Anonymous
7 years ago

Gud vad gott det lät! Det måste jag testa 🙂

Anonymous
7 years ago

Ser magisk ut! Och lika fina bilder som vanligt! 🙂

Jag har gjort ett nyttigt recept på denna kaka 😀 http://goforfit.se/2016/december/gingerbread-carrot-cake-2.html

Anonym
Anonym
2 years ago

Står det rätt att det ska vara 2.5dl olja i kaksmeten?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?