Fyllda munkar

Ljuvliga munkar som smälter i munnen. Jag älskar de med socker på och med en god fyllning är det svårt att hålla sig till att bara ta en. Mina favoritfyllningar är nutella och dulche de leche/karamell.
Det bästa är ju att de är så enkla att göra själv hemma! Testa själv vettja! Andra fyllningar som är goda att ha i är vaniljkräm eller lemon curd.
Som med alla vetedegar rekommenderar jag att du använder rumsvarma i
Gör såhär:
1. Smula jästen i en bunke och lös upp det med mjölken.
2. Tillsätt smör, strösocker, kardemumma och ägg samt hälften av mjölet. Blanda till en kladdig deg.
3. Tillsätt salt och resten av mjölet och knåda till en blank och fin deg.
4. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
5. Ta upp degen på ett mjölat bord och dela upp den i 10 lika stora delar. Jag vägde min deg och delade på 10 för att få dem lika stora.
6. Rulla delarna till runda bollar och platta till lite lätt. Täck över med bakduk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
7. Hetta upp oljan i en kastrull till 180 grader. Lägg i några munkar åt gången och fritera dem på varje sida ca 2-3 minuter eller tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper innan du rullar dem i socker.
8. När de precis tagits ut från oljan kommer de att ha en lite hård yta med så fort de svalnat ordentligt blir de mjuka och fina och då kan du fylla dem. Med hjälp av en sprits med tyll på ca 1-1,5 cm i diameter fyller du munken genom att trycka in tyllen på sidan och spritsa in fyllning.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Fyllda munkar

Portioner: 10

Ingredienser

25 g jäst
1 dl rumsvarm mjölk
50 g rumsvarmt, mjukt smör
2 msk strösocker
1 tsk malen kardemumma
1 ägg
4,5 dl vetemjöl
0,5 krm salt
neutral olja (raps eller majs)
strösocker till garnering
nutella, dulche de leche, lemon curd eller vaniljkräm till fyllning. Ca 3-4 dl räcker för att fylla 10 munkar generöst med fyllning.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

25 g jäst
1 dl rumsvarm mjölk
50 g rumsvarmt, mjukt smör
2 msk strösocker
1 tsk malen kardemumma
1 ägg
4,5 dl vetemjöl
0,5 krm salt
neutral olja (raps eller majs)
strösocker till garnering
nutella, dulche de leche, lemon curd eller vaniljkräm till fyllning. Ca 3-4 dl räcker för att fylla 10 munkar generöst med fyllning.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smula jästen i en bunke och lös upp det med mjölken.
  2. Tillsätt smör, strösocker, kardemumma och ägg samt hälften av mjölet. Blanda till en kladdig deg.
  3. Tillsätt salt och resten av mjölet och knåda till en blank och fin deg.
  4. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bord och dela upp den i 10 lika stora delar. Jag vägde min deg och delade på 10 för att få dem lika stora.
  6. Rulla delarna till runda bollar och platta till lite lätt. Täck över med bakduk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  7. Hetta upp oljan i en kastrull till 180 grader. Lägg i några munkar åt gången och fritera dem på varje sida ca 2-3 minuter eller tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper innan du rullar dem i socker.
  8. När de precis tagits ut från oljan kommer de att ha en lite hård yta med så fort de svalnat ordentligt blir de mjuka och fina och då kan du fylla dem. Med hjälp av en sprits med tyll på ca 1-1,5 cm i diameter fyller du munken genom att trycka in tyllen på sidan och spritsa in fyllning.

Kan serveras och ätas direkt!

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smula jästen i en bunke och lös upp det med mjölken.
  2. Tillsätt smör, strösocker, kardemumma och ägg samt hälften av mjölet. Blanda till en kladdig deg.
  3. Tillsätt salt och resten av mjölet och knåda till en blank och fin deg.
  4. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bord och dela upp den i 10 lika stora delar. Jag vägde min deg och delade på 10 för att få dem lika stora.
  6. Rulla delarna till runda bollar och platta till lite lätt. Täck över med bakduk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  7. Hetta upp oljan i en kastrull till 180 grader. Lägg i några munkar åt gången och fritera dem på varje sida ca 2-3 minuter eller tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper innan du rullar dem i socker.
  8. När de precis tagits ut från oljan kommer de att ha en lite hård yta med så fort de svalnat ordentligt blir de mjuka och fina och då kan du fylla dem. Med hjälp av en sprits med tyll på ca 1-1,5 cm i diameter fyller du munken genom att trycka in tyllen på sidan och spritsa in fyllning.

Kan serveras och ätas direkt!

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Jisses så gott det ser ut!

Anonym
Anonym
3 years ago

Hur mycket olja ska man använda sig utav? Ska den täcka hela bullen eller typ halva och sedan vända?

Arwa Jarwan
Arwa Jarwan
2 years ago

Skulle man kunna använda airfryer istället för att fritera munkarna i olja?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?