After Eight brownie cupcakes med päronfrosting

Jag har alltid älskat After Eight-choklad men fick bara nyligen upp ögonen för kombinationen after eight och päron. En vän hade det i sin bröllopstårta och det är riktigt fräscht och gott! Idag lät jag mig inspireras av den smakkombinationen i en underbar cupcake med en seg browniebotten proppfylld med after eight, toppad med en fluffig päronfrosting!
Dessa gav jag som en liten present till en av mina vänner som jag inte sett på länge. Den här terminen på utbildningen har inte gett mig så mycket tid till socialt liv haha, det har varit intensivt men samtidigt väldigt rolig eftersom att det är sista året.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

After Eight brownie cupcakes med päronfrosting

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (sega browniemuffins med after eight):
200 g osaltat smör
3,5 dl strösocker
2 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg (storlek M)
144 g (18 plattor) After Eight choklad
2,25 dl vetemjöl

Ingredienser (päronfrosting):
300 g färskost
75 g mjukt smör
1,25 dl florsocker
eventuellt grön pastafärg
päronessens

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (sega browniemuffins med after eight):
200 g osaltat smör
3,5 dl strösocker
2 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg (storlek M)
144 g (18 plattor) After Eight choklad
2,25 dl vetemjöl

Ingredienser (päronfrosting):
300 g färskost
75 g mjukt smör
1,25 dl florsocker
eventuellt grön pastafärg
päronessens

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
  3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  4. Tillsätt strösocker, kakao, After Eight, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
  5. Vispa ner ett ägg i taget.
  6. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
  7. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet. Smeten reser sig inte så mycket så man kan fylla nästan hela vägen upp.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du toppar med frosting.
  9. För att göra frostingen behöver du vispa ihop färskost och mjukt smör till en fluffig smet.
  10. Tillsätt florsocker och pastafärg och vispa på låg hastighet till en jämn smet.
  11. Ha till sist i päronessence och blanda förisktigt med en slickepott.
  12. Lägg frostingen i en spritspåse (och gärna stjärntyll för en snygg finish) och dekorera dina cupcakes med den :).
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
  3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  4. Tillsätt strösocker, kakao, After Eight, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
  5. Vispa ner ett ägg i taget.
  6. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
  7. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet. Smeten reser sig inte så mycket så man kan fylla nästan hela vägen upp.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du toppar med frosting.
  9. För att göra frostingen behöver du vispa ihop färskost och mjukt smör till en fluffig smet.
  10. Tillsätt florsocker och pastafärg och vispa på låg hastighet till en jämn smet.
  11. Ha till sist i päronessence och blanda förisktigt med en slickepott.
  12. Lägg frostingen i en spritspåse (och gärna stjärntyll för en snygg finish) och dekorera dina cupcakes med den :).
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carina
7 years ago

Låter supergott! Vart köpte du päronessensen? 🙂

Iman
7 years ago

Det här låtee galet gott!! Vilken kombination. Måste testas!

Ebba
Ebba
1 year ago

Hej, jag undrar om man kan frysa muffinsarna och göra frostingen då man tar fram dem?

Ebba
Ebba
1 year ago

Jag undrar om man kan frysa muffinsarna innan man gör frostingen?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?