
Jag har alltid älskat After Eight-choklad men fick bara nyligen upp ögonen för kombinationen after eight och päron. En vän hade det i sin bröllopstårta och det är riktigt fräscht och gott! Idag lät jag mig inspireras av den smakkombinationen i en underbar cupcake med en seg browniebotten proppfylld med after eight, toppad med en fluffig päronfrosting!

Dessa gav jag som en liten present till en av mina vänner som jag inte sett på länge. Den här terminen på utbildningen har inte gett mig så mycket tid till socialt liv haha, det har varit intensivt men samtidigt väldigt rolig eftersom att det är sista året.
Receptet räcker till 12 stycken.
Ingredienser (sega browniemuffins med after eight):
200 g osaltat smör
3,5 dl strösocker
2 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg (storlek M)
144 g (18 plattor) After Eight choklad
2,25 dl vetemjöl
Ingredienser (päronfrosting):
300 g färskost
75 g mjukt smör
1,25 dl florsocker
eventuellt grön pastafärg
päronessens
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, kakao, After Eight, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
4. Vispa ner ett ägg i taget.
5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
6. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet. Smeten reser sig inte så mycket så man kan fylla nästan hela vägen upp.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du toppar med frosting.
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, kakao, After Eight, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
4. Vispa ner ett ägg i taget.
5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
6. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet. Smeten reser sig inte så mycket så man kan fylla nästan hela vägen upp.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du toppar med frosting.
8. För att göra frostingen behöver du vispa ihop färskost och mjukt smör till en fluffig smet.
9. Tillsätt florsocker och pastafärg och vispa på låg hastighet till en jämn smet.
10. Ha till sist i päronessence och blanda förisktigt med en slickepott.
11. Lägg frostingen i en spritspåse (och gärna stjärntyll för en snygg finish) och dekorera dina cupcakes med den :).
Låter supergott! Vart köpte du päronessensen? 🙂
Finns på panduro och tantfondant.se 🙂
Det här låtee galet gott!! Vilken kombination. Måste testas!