Devil’s food cupcakes

Innan jag börjar det här inlägget vill jag bara börja med att varna alla chokladälskare där ute för ett farligt chokladigt recept! Jag har länge haft en vision om dessa cupcakes i huvudet men det har tagit sin lilla tid att komma fram till den perfekta devil’s food cake:n i cupcake format.
Tänk er en riktigt saftig muffin toppad med en len chokladfrosting som i princip bara består av choklad! Om man vill hålla cupcake:n 100% choklad så kan man skippa bär men jag toppade med det dels för att det blir vackert att se på men också för att syrligheten i bären gifter sig på ett underbart sätt med den underbara chokladdrömmen.
Det jobbiga är att trots att jag redan ätit en och jag absolut inte får plats med en till så bara drömmer jag mig bort till att kunna äta en till haha. Det är farligt att ha dessa ståendes i kylen!
Mitt recept räcker till 12 smarriga devil’s food cupcakes! Chokladfrostingen behöver lite tid på sig att få rätt konsistens. Därför rekommenderar jag att du gör den först så att den hinner sätta sig under tiden som du bakar muffinsen samt låter dem svalna.
Ingredients (chocolate frosting):
900 g of dark chocolate (50% cocoa is perfect for this frosting)
4 cups whipping cream

Do this:
1. Chop the dark chocolate coarsely and place in a heatproof bowl.
2. Pour the cream into a saucepan and heat over high heat. Remove the pan from the heat just when you see that the cream will begin to boil.
3. Pour the cream over the chocolate and mix gently (not too hard!) until all the melted chocolate into the whipped cream.
4. Put the bowl in the fridge and mix occasionally until it has received a spreadable consistency that you can pipe. When the frosting has reached the desired consistency, let it stand in room temperature until you are ready to have it on the muffins. If you are going to use it the next day, you can leave it in the refrigerator until then and take out a moment before to allow it to become soft.

Ingredients (succulent chocolate muffins):
75 g butter
0.5 teaspoon vanilla
0,5 cup water
0,5 cups milk
1 egg
1,25 cups flour
0,5 cup cocoa
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
1 cup granulated sugar

Do this:
1. Preheat the oven to 347 degrees.
2. Distribute cupcake cases in a muffin pan.
3. Melt the butter in a saucepan.
4. Add the vanilla sugar, water, milk and eggs to the butter.
5. Mix the flour, cocoa, baking soda, baking powder and granulated sugar, and sift down into the butter mixture.
6. Wisk until smooth.
7. Bake in middle of oven for about 15 minutes.
8. Let the muffins cool completely before you have the frosting.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Devil’s food cupcakes

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (chokladfrosting):
900 g mörk choklad (ca 50% kakao är lagom)
9 dl vispgrädde

Ingredienser (saftiga chokladmuffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (chokladfrosting):
900 g mörk choklad (ca 50% kakao är lagom)
9 dl vispgrädde

Ingredienser (saftiga chokladmuffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Chokladfrosting: Hacka den mörka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål.
  2. Häll vispgrädden i en kastrull och värm på högsta värmen. Ta bort kastrullen från plattan precis när du ser att grädden kommer att börja koka.
  3. Häll grädden över chokladen och blanda försiktigt (inte för hårt så att det kommer in luft!) tills all choklad smält in i vispgrädden.
  4. Ställ skålen i kylskåpet och blanda då och då tills den fått en bredbar konsistens som går att spritsa. När frostingen nått önskad konsistens är det bara att låta den stå i rumstemperatur tills du ska ha den på muffinsen. Om du ska ha den nästa dag kan du låta den stå i kylskåpet tills dess och ta ut en stund innan så att den hinner bli mjuk.
  5. Chokladmuffins: Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  7. Smält smöret i en kastrull.
  8. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  9. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
  10. Vispa till en slät smet.
  11. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  12. Låt muffinsen svalna helt innan du har på frosting.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Chokladfrosting: Hacka den mörka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål.
  2. Häll vispgrädden i en kastrull och värm på högsta värmen. Ta bort kastrullen från plattan precis när du ser att grädden kommer att börja koka.
  3. Häll grädden över chokladen och blanda försiktigt (inte för hårt så att det kommer in luft!) tills all choklad smält in i vispgrädden.
  4. Ställ skålen i kylskåpet och blanda då och då tills den fått en bredbar konsistens som går att spritsa. När frostingen nått önskad konsistens är det bara att låta den stå i rumstemperatur tills du ska ha den på muffinsen. Om du ska ha den nästa dag kan du låta den stå i kylskåpet tills dess och ta ut en stund innan så att den hinner bli mjuk.
  5. Chokladmuffins: Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  7. Smält smöret i en kastrull.
  8. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  9. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
  10. Vispa till en slät smet.
  11. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  12. Låt muffinsen svalna helt innan du har på frosting.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Maria
2 years ago

Det absolut bästa receptet på chokladmuffins, så himla saftiga och goda! Mitt nya go to choklad muffins recept! Brukar hacka i lite mörk choklad i smeten också!👌🏼
Jag har aldrig gjort med toppingen som står i receptet dock.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?