Inget gluten, inga mejeriprodukter, inget vitt socker och perfekt om du är vegan. Dessa spröda och oerhört goda chocolate chip cookies är ett nyttigare alternativ som är gjort på kikärtor! Jag vet, lite udda! Man känner dock ingen smak av kikärtor utan de hjälper bara till att få en perfekt och nyttig kaksmet. Prova själv vettja!
—
No gluten, no dairy, no white sugar and ideal if you are vegan. These brittle and extremely good chocolate chip cookies are a healthier alternative that is made from chick peas! I know a bit odd! One feels, however, no flavor of chickpeas, but they only help to get a perfect and healthy cake batter. Try it yourself! This recipe serves 14 pieces of chocolate chip cookies!
Ingredients (serving chocolate chip cookies):
260 g soaked chickpeas (400g with water in Konserven)
1 tsp vanilla aroma
1 dl peanut butter
2 teaspoons honey
1 teaspoon baking soda
1 pinch of salt
100g dark chocolate (at least 80% cocoa)
Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Remove the water from the chickpeas. Rinse and wipe them dry with paper towels.
3. Mix together all ingredients except the dark chocolate in a blender or with a hand blender until smooth.
4. Chop the chocolate coarsely and fold gently into the batter. Save 1/3 to garnish with.
5. Cover a baking sheet with parchment paper and click out the batter on the plate. Garnish with chocolate and push out to cookie shapes. The cookies do not melt out in the oven so it does not matter if it’s a bit crowded on the plate.
5. Bake the cookies in the middle of the oven for about 20 minutes or until they have a golden brown color.
4. Chop the chocolate coarsely and fold gently into the batter. Save 1/3 to garnish with.
5. Cover a baking sheet with parchment paper and click out the batter on the plate. Garnish with chocolate and push out to cookie shapes. The cookies do not melt out in the oven so it does not matter if it’s a bit crowded on the plate.
5. Bake the cookies in the middle of the oven for about 20 minutes or until they have a golden brown color.
Ja dom blev mycket mörkare än på dina bilder, hade dom inne i 20 minuter. Blev nästan lite blöta i konsistensen. Det är verkligen jättegod smak på kakorna, vill bara ha dom lite krispigare 🙂 är det något speciellt märke på jordnötssmöret?
Vad tråkigt att de inte fick önskad konsistens 🙁 Torkade du av kikärtorna ordentligt med hushållspapper innan du mixade dem?
Åh, mums!! Måste testa de här! 🙂
YUUUM! ska definitivt testas 🙂
Mums! Ser väldigt gott ut!
Tack för spännande recept. Har du räknat ut näringsvärdet på dem så får du gärna dela med dig av det också. 🙂
Hej Malin! Jag hittade en sida där man kunde kolla upp näringsvärde på ett recept och när jag skrev in mitt recept så fick jag upp följande: http://kostbevakningen.se/?foodinput=260+g+kik%C3%A4rtor1+dl+jordn%C3%B6tssm%C3%B6r2+tsk+honung1+tsk+bakpulver100+g+m%C3%B6rk+choklad
Hoppas det är till hjälp 🙂
Mums! Ser väldigt gott ut!
Honung är ju inte veganskt tyvärr. Rekommenderar agavesirap istället!
Wow, aldrig tänkt tanken på att baka med kikärtor. Måste provas!
Åh så mumsigt!
OH så smarrigt!
Yumieeee, riktigt gott!
Oj så goda dom verkar. Äntligen lite veganskt oxå 👌🏽
Åh ser så gott ut – försökte ett liknande recept, men kikärtor var ingen favorit 🙁 däremot – svarta bönor är gott 😀
Hej!
Jag ska testa dessa till min systerdotter som är vegan (och till mig själv såklart också som inte är vegan). MEN om det är honung i är det inte veganskt! Vet att visa veganer äter det, men det är inte strikt veganskt, ville bara vara en sån där "påpekare".
Tack för en bra blogg!
/Elin
Tack! det har du helt rätt i. ett alternativ till honungen är agavesirap 🙂
Dem där såg rikigt goda ut!!
Hur får du dom spröda? Har följt receptet men mina blir mjuka och "degiga" 🙁 dock god smak, men vore kul om dom blev mer som riktiga kakor i konsistensen
Åh så gott!
Hej Camilla Jag lyssnade på ditt sommar och blev väldigt berörd. Tack för ett fint program! Önskar dig fortsatt lycka till med allt du gör. Och ser fram mot fler ‘nyttiga’ recept(-: Jag försöker använda mat som medicin och bakar därför helt utan mjölkprodukter, med nötter och naturligt glutenfria mjöler och väldigt lite sötning (fikon, dadlar, lönnsirap, äpple o annan frukt) Tycker som du att det är spännande att experimentera och upptäcka nya kombinationer.
Allt gott/Eva
Tack snälla fina du för dina fina ord. Vad glad jag blir att höra att även du gillar att experimentera ❤️ Fortsatt lycka till i köket. Kram!
MÅSTE man skala kikärtorna? 😅