Nyttiga chocolate chip cookies

Inget gluten, inga mejeriprodukter, inget vitt socker och perfekt om du är vegan. Dessa spröda och oerhört goda chocolate chip cookies är ett nyttigare alternativ som är gjort på kikärtor! Jag vet, lite udda! Man känner dock ingen smak av kikärtor utan de hjälper bara till att få en perfekt och nyttig kaksmet. Prova själv vettja!
No gluten, no dairy, no white sugar and ideal if you are vegan. These brittle and extremely good chocolate chip cookies are a healthier alternative that is made from chick peas! I know a bit odd! One feels, however, no flavor of chickpeas, but they only help to get a perfect and healthy cake batter. Try it yourself! This recipe serves 14 pieces of chocolate chip cookies!

Ingredients (serving chocolate chip cookies):
260 g soaked chickpeas (400g with water in Konserven)
1 tsp vanilla aroma
1 dl peanut butter
2 teaspoons honey
1 teaspoon baking soda
1 pinch of salt
100g dark chocolate (at least 80% cocoa)

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Remove the water from the chickpeas. Rinse and wipe them dry with paper towels.

3. Mix together all ingredients except the dark chocolate in a blender or with a hand blender until smooth.
4. Chop the chocolate coarsely and fold gently into the batter. Save 1/3 to garnish with.
5. Cover a baking sheet with parchment paper and click out the batter on the plate. Garnish with chocolate and push out to cookie shapes. The cookies do not melt out in the oven so it does not matter if it’s a bit crowded on the plate.
5. Bake the cookies in the middle of the oven for about 20 minutes or until they have a golden brown color.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Nyttiga chocolate chip cookies

Portioner: 14

Ingredienser

ca 260 g blötlagda kikärtor (400 g med vattnet i konserven)
1 tsk vaniljarom
1 dl jordnötssmör (mandelsmör eller solrossmör går också bra)
2 tsk agavesirap
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad (minst 80% kakao)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 14st

Ingredienser

ca 260 g blötlagda kikärtor (400 g med vattnet i konserven)
1 tsk vaniljarom
1 dl jordnötssmör (mandelsmör eller solrossmör går också bra)
2 tsk agavesirap
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad (minst 80% kakao)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta bort vattnet och skinnet från kikärtorna. Skölj av och torka dem torra med hushållspapper.
  3. Mixa ihop alla ingredienser förutom den mörka chokladen i mixer eller med stavmixer till en slät smet.
  4. Hacka chokladen grovt och vänd försiktigt ner i smeten. Spara 1/3 till garnering.
  5. Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut smeten på plåten. Garnera med choklad och tryck ut klickarna lite. Kakorna smälter inte ut i ugnen så det gör inget om det är lite trångt på plåten.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta bort vattnet och skinnet från kikärtorna. Skölj av och torka dem torra med hushållspapper.
  3. Mixa ihop alla ingredienser förutom den mörka chokladen i mixer eller med stavmixer till en slät smet.
  4. Hacka chokladen grovt och vänd försiktigt ner i smeten. Spara 1/3 till garnering.
  5. Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut smeten på plåten. Garnera med choklad och tryck ut klickarna lite. Kakorna smälter inte ut i ugnen så det gör inget om det är lite trångt på plåten.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
25 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Ja dom blev mycket mörkare än på dina bilder, hade dom inne i 20 minuter. Blev nästan lite blöta i konsistensen. Det är verkligen jättegod smak på kakorna, vill bara ha dom lite krispigare 🙂 är det något speciellt märke på jordnötssmöret?

Emma
8 years ago

Åh, mums!! Måste testa de här! 🙂

Jenny
8 years ago

YUUUM! ska definitivt testas 🙂

Anonymous
8 years ago

Mums! Ser väldigt gott ut!

Malin
8 years ago

Tack för spännande recept. Har du räknat ut näringsvärdet på dem så får du gärna dela med dig av det också. 🙂

Anonymous
8 years ago

Mums! Ser väldigt gott ut!

Mel
Mel
7 years ago

Honung är ju inte veganskt tyvärr. Rekommenderar agavesirap istället!

Livet i USA
8 years ago

Wow, aldrig tänkt tanken på att baka med kikärtor. Måste provas!

Anonymous
8 years ago

Åh så mumsigt!

jennie
8 years ago

OH så smarrigt!

Fatima
8 years ago

Yumieeee, riktigt gott!

Silja
8 years ago

Oj så goda dom verkar. Äntligen lite veganskt oxå 👌🏽

Sanna
8 years ago

Åh ser så gott ut – försökte ett liknande recept, men kikärtor var ingen favorit 🙁 däremot – svarta bönor är gott 😀

Elin
8 years ago

Hej!

Jag ska testa dessa till min systerdotter som är vegan (och till mig själv såklart också som inte är vegan). MEN om det är honung i är det inte veganskt! Vet att visa veganer äter det, men det är inte strikt veganskt, ville bara vara en sån där "påpekare".

Tack för en bra blogg!

/Elin

Anonymous
8 years ago

Dem där såg rikigt goda ut!!

Anonymous
8 years ago

Hur får du dom spröda? Har följt receptet men mina blir mjuka och "degiga" 🙁 dock god smak, men vore kul om dom blev mer som riktiga kakor i konsistensen

Linnéa - The Hungry Gosling
8 years ago

Åh så gott!

Eva Kihlström
Eva Kihlström
2 years ago

Hej Camilla Jag lyssnade på ditt sommar och blev väldigt berörd. Tack för ett fint program! Önskar dig fortsatt lycka till med allt du gör. Och ser fram mot fler ‘nyttiga’ recept(-: Jag försöker använda mat som medicin och bakar därför helt utan mjölkprodukter, med nötter och naturligt glutenfria mjöler och väldigt lite sötning (fikon, dadlar, lönnsirap, äpple o annan frukt) Tycker som du att det är spännande att experimentera och upptäcka nya kombinationer.
Allt gott/Eva

Erica
Erica
4 months ago

MÅSTE man skala kikärtorna? 😅

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?