Nutella cupcakes

Äntligen helg, hörrni! Vi gör det alltid lite extra mysigt hemma hos oss på fredagar med god mat och gofika. Vad jag lagade för mat kommer i ett annat inlägg men till fika blev det dessa underbara nutella cupcakes. Muffinsen är super saftig med bitar av choklad i och på toppen har jag dekorerat med en frosting på nutella och cream cheese, hasselnötter och färska jordgubbar. Det här receptet räcker till 15 stycken!
 
Ingredienser (chokladmuffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl kallt snabbkaffe
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
100 g grovhackad mörk choklad
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Tillsätt vaniljsocker, kaffe, mjölk och ägg till smöret.
5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver, grovhackad mörk choklad och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
6. Vispa till en slät smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

8. Låt muffinsen svalna helt innan du har på frosting.

 
Ingredienser (nutellafrosting):
400 g philadelphiaost (annan naturell färskost går också bra men denna ger en glansigare frosting)
350 g nutella
 
Gör såhär:
1. Vispa ihop ingredienserna till en fluffig smet.
2. Ställ frostingen i kylskåpet i ca 30 minuter innan du toppar dina cupcakes med frostingen.
3. Dekorera med krossade hasselnötter och färska jordgubbar.
 
 
Ingredients (chocolate muffins):
75 g butter
0,5 teaspoon vanilla
1 dl cold instant coffee
1.5 dl milk
1 egg
3 dl flour
1 dl cocoa
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking soda
2.5 dl granulated sugar
100 g coarsely chopped dark chocolate

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Distribute cupcake cases in a muffin pan.
3. Melt the butter in a saucepan.
4. Add the vanilla sugar, coffee, milk and eggs to the butter.
5. Mix the flour, cocoa, baking soda, baking powder, dark chocolate and sugar, and sift down into the butter mixture.
6. Whisk until smooth.
7. Bake in middle of oven for about 15 minutes.
8. Let the muffins cool completely before you put on the frosting.
 
Ingredients (nutella frosting):
400g cream cheese (another plain cream cheese is also good but this gives a shinier frosting)
350g nutella

Do this:
1. Whisk together the ingredients for a fluffy batter.
2. Place the frosting in the fridge for about 30 minutes before you peak your cupcakes with frosting.
Prenumerera
Notis om
guest
6 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mikaela
4 år sedan

Shit vilka snygga! Ser dessutom super goda ut 🙂

Fatima
4 år sedan

Mums alltså så gott det ser ut!!!!

Anonym
4 år sedan

Ser riktigt gott ut! 🙂

a n n i k a
4 år sedan

Mums!

Anonym
4 år sedan

Gud vad goda dom såg ut!

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x