Äntligen helg, hörrni! Vi gör det alltid lite extra mysigt hemma hos oss på fredagar med god mat och gofika. Vad jag lagade för mat kommer i ett annat inlägg men till fika blev det dessa underbara nutella cupcakes. Muffinsen är super saftig med bitar av choklad i och på toppen har jag dekorerat med en frosting på nutella och cream cheese, hasselnötter och färska jordgubbar.
—
Ingredients (chocolate muffins):
75 g butter
0,5 teaspoon vanilla
1 dl cold instant coffee
1.5 dl milk
1 egg
3 dl flour
1 dl cocoa
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking soda
2.5 dl granulated sugar
-
100 g coarsely chopped dark chocolate
Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Distribute cupcake cases in a muffin pan.
3. Melt the butter in a saucepan.
4. Add the vanilla sugar, coffee, milk and eggs to the butter.
5. Mix the flour, cocoa, baking soda, baking powder, dark chocolate and sugar, and sift down into the butter mixture.
6. Whisk until smooth.
7. Bake in middle of oven for about 15 minutes.
8. Let the muffins cool completely before you put on the frosting.Ingredients (nutella frosting):
400g cream cheese (another plain cream cheese is also good but this gives a shinier frosting)350g nutella
Do this:
1. Whisk together the ingredients for a fluffy batter.
2. Place the frosting in the fridge for about 30 minutes before you peak your cupcakes with frosting.
Shit vilka snygga! Ser dessutom super goda ut 🙂
Tack! 🙂 <3
Mums alltså så gott det ser ut!!!!
Ser riktigt gott ut! 🙂
Mums!
Gud vad goda dom såg ut!