



Äntligen helg, hörrni! Vi gör det alltid lite extra mysigt hemma hos oss på fredagar med god mat och gofika. Vad jag lagade för mat kommer i ett annat inlägg men till fika blev det dessa underbara nutella cupcakes. Muffinsen är super saftig med bitar av choklad i och på toppen har jag dekorerat med en frosting på nutella och cream cheese, hasselnötter och färska jordgubbar. Det här receptet räcker till 15 stycken!
Ingredienser (chokladmuffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl kallt snabbkaffe
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl kallt snabbkaffe
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
100 g grovhackad mörk choklad
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Tillsätt vaniljsocker, kaffe, mjölk och ägg till smöret.
5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver, grovhackad mörk choklad och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
6. Vispa till en slät smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
8. Låt muffinsen svalna helt innan du har på frosting.
Ingredienser (nutellafrosting):
400 g philadelphiaost (annan naturell färskost går också bra men denna ger en glansigare frosting)
350 g nutella
Gör såhär:
1. Vispa ihop ingredienserna till en fluffig smet.
2. Ställ frostingen i kylskåpet i ca 30 minuter innan du toppar dina cupcakes med frostingen.
3. Dekorera med krossade hasselnötter och färska jordgubbar.
—
Ingredients (chocolate muffins):
75 g butter
0,5 teaspoon vanilla
1 dl cold instant coffee
1.5 dl milk
1 egg
3 dl flour
1 dl cocoa
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking soda
2.5 dl granulated sugar
75 g butter
0,5 teaspoon vanilla
1 dl cold instant coffee
1.5 dl milk
1 egg
3 dl flour
1 dl cocoa
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking soda
2.5 dl granulated sugar
100 g coarsely chopped dark chocolate
Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Distribute cupcake cases in a muffin pan.
3. Melt the butter in a saucepan.
4. Add the vanilla sugar, coffee, milk and eggs to the butter.
5. Mix the flour, cocoa, baking soda, baking powder, dark chocolate and sugar, and sift down into the butter mixture.
6. Whisk until smooth.
7. Bake in middle of oven for about 15 minutes.
8. Let the muffins cool completely before you put on the frosting.
Ingredients (nutella frosting):
400g cream cheese (another plain cream cheese is also good but this gives a shinier frosting)
400g cream cheese (another plain cream cheese is also good but this gives a shinier frosting)
350g nutella
Do this:
1. Whisk together the ingredients for a fluffy batter.
2. Place the frosting in the fridge for about 30 minutes before you peak your cupcakes with frosting.
Shit vilka snygga! Ser dessutom super goda ut 🙂
Tack! 🙂 <3
Mums alltså så gott det ser ut!!!!
Ser riktigt gott ut! 🙂
Mums!
Gud vad goda dom såg ut!