Pluggdejt deluxe

Ber om ursäkt för det lilla uppehållet har, haft fullt upp med VAB, jobb, projektförberedelser och plugg! Älskar att ha många bollar i luften men det gör att vissa grejer inte hinns med! Hursomhelst så hade jag fina Amina över på pluggdejt idag! Så givande att ha någon att diskutera litteratur och uppgifter med. Efter lunchen så laddade vi pluggmotivationen med lite fika och det med denna trippelchoklad tryffelkaka som jag föreberett kvällen innan. Så god och en liten bit täcker chokladbehovet på långa vägar! Testa gärna och hör av er när ni provat, blir alltid lika glad varje gång när en läsare kontaktar mig och säger att det provat ett av mina recept, all kärlek till er <3
 
Ingredienser (botten):
200 g mandelmassa
1 stort ägg
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Riv mandelmassan med ett rivhjärn.
3. Knäck i ägget och vispa ihop med elvisp till en smet.
4. Smörj en form med avtagbara kanter (min form har diameter 20 cm)moch fördela smeten jämnt över botten.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
6. Låt svalna helt innan du börjar lägga på fyllning.
 
Ingredienser (mörk tryffel):
200 g mörk choklad
50 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,25 dl svart kaffe
 
Ingredienser (ljus tryffel):
200 g fazer mjölkchoklad
40 g smör
4 msk vispgrädde
 
Ingredienser (vit tryffel):
200 g vit choklad
25 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 tsk alkoholfri vaniljarom
 
Gör såhär:
Det är samma tillvägagångssätt för alla tryfflar.
1. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Smälter du i micro värmer du i 30-sekundersintervaller och blandar mellan.
2. Smält smör, grädde och eventuell smaksättning i kastrull.
3. När chokladen och smörblandningen når samma temperatur vispar du upp dem till en slät smet. Har du ingen hushållstemp kan du bara känna efter på skålarna med handen.
4. Fördela tryffelsmeten i formen och låt stå i kyl minst 1 timme innan du lägger på nästa lager.
5. När hela kakan stelnat helt är det bara att lossa den från formen och dekorera som du vill. Jag valde chokladflarn för det var det jag hade hemma men går lika bra att dekorera med färska bär!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
7 år sedan

Alltså gryyyym mash Allah!!!!
Denna får mig att testa diree kt!!!

Kärlek 💞💞

felicia
7 år sedan

åh va gott det ser uut!! 🙂

Susan
7 år sedan

Tack för tipset.
Den här ska jag testa till makens 50 årsdag.

Anonym
7 år sedan

Hej.
Ser fantastiskt gott ut. Undrar bara över en sak. Måste man smälta chokladen för sig o sen blanda ihop? Går det inte att värma upp det tillsammans

Citroncest - matblogg från Italien
7 år sedan

Den här tårtan ser ju helt sjukt god ut! Wow!

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x