

För många är pepparkakan en godbit som bara äts under vintern men jag äter pepparkakor året runt, dessutom är det en av de få kakor som jag tycker är godast köpt. Hursomhelst testade jag att göra cupcakes på mjuk pepparkaka med vit choklad frosting och det blev riktigt gott! Receptet hittar ni nedan som ger 12 stora eller 24 små cupcakes.
Ingredienser (muffins):
100 g smör
1,5 dl gräddfil
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 tsk malen ingefära
1,5 tsk malen kryddnejlika
2 tsk malen kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och häll i grädd filen. Låt svalna.
3. Vispa ägg och socker med elvisp tills du får en vit och pösig smet.
4. Rör ner smörblandningen.
5. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Blanda med slickepott tills allt böandat sig väl.
6. Lägg muffinsformar i muffinsplåten och fyll dem med 2/3 smet.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
8. Låt muffinsen svalna helt innan du spritsar på frostingen.
Ingredienser (frosting):
150 g vit choklad
100 g smör
100 g philadelphiaost
Gör såhär:
1. Ställ fram smöret innan så det hinner bli rumstempererat och mjukt.
2. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i micro. Låt svalna helt.
2. Vispa upp smöret fluffigt, ju längre du vispar desto mindre smörsmak.
3. Häll i den vita chokladen och skeda ner philadelphiaosten och fortsätt vispa till en slät frosting.
Åhh ser så underbart gott ut, måste definitivt göras! En fråga bara, tror du att man skulle kunna byta ut en del/hela mängden av strösockret mot farinsocker utan att "förstöra" receptet? Har alltid älskat kombinationen av varma kryddor och farinsocker, särskilt nu i juletid 😀
Absolut kan du det, tror det kommer blir riktigt gott! 🙂
Jättefina och goda låter dom också 🙂
Tack 🙂
Mumsigt 😀
mumms