Peanut fudge brownie

Som många andra dagar så blev jag riktigt sugen på choklad mitt i tentaskrivandet och då fick det blir denna härlighet. En fudge brownie med tryffelglasyr toppad med salta jordnötter. Grundreceptet är hämtat härifrån.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Peanut fudge brownie

Ingredienser

Ingredienser (tryffel):
150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde

Ingredienser (brownie):
150 g smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (tryffel):
150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde

Ingredienser (brownie):
150 g smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Tryffel: Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  2. Värm upp grädden och dra bort från plattan precis innan den börjat koka upp och häll den över chokladen.
  3. Blanda försiktigt med slickepott eller träslev tills all choklad smält helt.
  4. Plasta in skålen och låt den vila i rumstemperatur tills det är dags att bre tryffeln över brownien.
  5. Brownie: Sätt ugnen på 160 grader.
  6. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  7. Tillsätt strösocker, kakao, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
  8. Vispa ner ett ägg i taget.
  9. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
  10. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  11. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du brer på tryffeln.
  12. Toppa med salta jordnötter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Tryffel: Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  2. Värm upp grädden och dra bort från plattan precis innan den börjat koka upp och häll den över chokladen.
  3. Blanda försiktigt med slickepott eller träslev tills all choklad smält helt.
  4. Plasta in skålen och låt den vila i rumstemperatur tills det är dags att bre tryffeln över brownien.
  5. Brownie: Sätt ugnen på 160 grader.
  6. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  7. Tillsätt strösocker, kakao, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
  8. Vispa ner ett ägg i taget.
  9. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
  10. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  11. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du brer på tryffeln.
  12. Toppa med salta jordnötter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatima
9 years ago

Vartifrån har du köpt din receptbok recipeboken som man skriver in sina egna recept i?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?