Marockanska frukostfrallor

En stor frukostfavorit här hemma är dessa marockanska frukostbröd (Gorss) med anis- och sesamfrön. Doften av att dessa gräddas i ugnen får mig att sakna släkten och de härliga barndomssomrarna där nere, lite mindre.
 
Det här receptet ger ca 18 frallor.
 
Ingredienser:
2 msk anisfrön
2 msk sesamfrön
4 msk strösocker
12-15 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
3 stora ägg
0,5 dl raps- eller solrosolja
2 msk rumsvarmt smör
50 g jäst
6 dl mjölk
 
2 äggulor till pensling
sesamfrön till garnering
 
Gör såhär:
1. Lägg anisfrön, sesamfrön, strösocker, salt, ägg, olja, smör och 10 dl av vetemjölet i en bunke.
2. Värm upp mjölken till ca 35 grader och smula ner jästen i mjölken.
3. Häll i lite av mjölken i taget i de torra ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg. Tillsätt vetemjöl efter behov, degen ska precis släppa från kanterna och får ej vara för ”mätt” på vetemjöl, då kommer du få torra frallor!
4. Låt degen jäsa i ca 1 timme. Värm under tiden upp ugnen till 180 grader.
5. Klä de bakplåtar du behöver med bakplåtspapper och dela upp degen så du får ca 18 lika stora bullar.
6. Pensla bröden med lätt uppvispad äggula och strö på sesamfrön.
7. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de fått en härlig, gyllenbrun färg.
Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
3 år sedan

Jag är också Marockan och vi kallar bröden för bojoss , tror det kanske heter olika på olika dialekter , men ser jätte gott och ska absolut prova detta recept , har varit en favorit sen jag var barn 🙂

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x