Så här gör du:
- Lägg anisfrön, sesamfrön, strösocker, salt, ägg, olja, smör och 10 dl av vetemjölet i en bunke.
- Värm upp mjölken till ca 35 grader och smula ner jästen i mjölken.
- Häll i lite av mjölken i taget i de torra ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg. Tillsätt vetemjöl efter behov, degen ska precis släppa från kanterna och får ej vara för “mätt” på vetemjöl, då kommer du få torra frallor!
- Låt degen jäsa i ca 1 timme. Värm under tiden upp ugnen till 180 grader.
- Klä de bakplåtar du behöver med bakplåtspapper och dela upp degen så du får ca 18 lika stora bullar.
- Pensla bröden med lätt uppvispad äggula och strö på sesamfrön.
- Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de fått en härlig, gyllenbrun färg.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Jag är också Marockan och vi kallar bröden för bojoss , tror det kanske heter olika på olika dialekter , men ser jätte gott och ska absolut prova detta recept , har varit en favorit sen jag var barn 🙂
Vad kul 🙂 Ja många bakverk och bröd har ju olika namn beroende på vilken stad osv.