En stor frukostfavorit här hemma är dessa marockanska frukostbröd (Gorss) med anis- och sesamfrön. Doften av att dessa gräddas i ugnen får mig att sakna släkten och de härliga barndomssomrarna där nere, lite mindre.
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Portioner: 18
Ingredienser
2 msk anisfrön
2 msk sesamfrön
4 msk strösocker
12-15 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
3 stora ägg
0,5 dl raps- eller solrosolja
2 msk rumsvarmt smör
50 g jäst
6 dl mjölk
2 äggulor till pensling
sesamfrön till garnering
Tips!
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK
Jag är också Marockan och vi kallar bröden för bojoss , tror det kanske heter olika på olika dialekter , men ser jätte gott och ska absolut prova detta recept , har varit en favorit sen jag var barn 🙂
Vad kul 🙂 Ja många bakverk och bröd har ju olika namn beroende på vilken stad osv.