Lyxig morotskaka!

Jag har varit sugen på morotskaka hur länge som helst och igår fick jag äntligen tid till att göra den! Det här är mitt absolut bästa recept på morotskaka som ger en saftig kaka med smak av valnötter och creame cheese frostingen med vit choklad är verkligen pricken över i:t!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Lyxig morotskaka!

Ingredienser

Ingredienser (kakan):
2 dl socker
3 ägg
2-3 stora finrivna morötter
1,5 dl finmalda valnötter
1 dl brunt rörsocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk salt
2,5 dl matolja

Ingredienser (glasyr):
100 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
150 g vit choklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (kakan):
2 dl socker
3 ägg
2-3 stora finrivna morötter
1,5 dl finmalda valnötter
1 dl brunt rörsocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk salt
2,5 dl matolja

Ingredienser (glasyr):
100 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
150 g vit choklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
  3. I en separat skål: blanda morötter, rörsocker och de finmalda valnötterna. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda med slickepott.
  4. I en annan skål blandar du de vetemjöl, bakpulver, kanel och salt. Sikta ner det också med äggen och morötterna och blanda väl.
  5. Smöra en bakform på ca 23 cm i diameter och täck kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  6. Ta bort kakan från formen och låt svalna helt innan du har på glasyren.
  7. Glasyr: Smält den vita chokladen i vattenbad eller micro och låt svalna helt innan du fortsätter med de andra stegen.
  8. Vispa upp smöret ordentligt tills det blir fluffigt.
  9. Skeda ner osten och fortsätt vispa tills allt blandat sig väl.
  10. Häll slutligen i den vita chokladen under fortsatt vispning.
  11. Bred glasyren över kakan och dekorera t.ex med rivet limeskal.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
  3. I en separat skål: blanda morötter, rörsocker och de finmalda valnötterna. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda med slickepott.
  4. I en annan skål blandar du de vetemjöl, bakpulver, kanel och salt. Sikta ner det också med äggen och morötterna och blanda väl.
  5. Smöra en bakform på ca 23 cm i diameter och täck kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  6. Ta bort kakan från formen och låt svalna helt innan du har på glasyren.
  7. Glasyr: Smält den vita chokladen i vattenbad eller micro och låt svalna helt innan du fortsätter med de andra stegen.
  8. Vispa upp smöret ordentligt tills det blir fluffigt.
  9. Skeda ner osten och fortsätt vispa tills allt blandat sig väl.
  10. Häll slutligen i den vita chokladen under fortsatt vispning.
  11. Bred glasyren över kakan och dekorera t.ex med rivet limeskal.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
felicia
8 years ago

åh min favoritkaka! 🙂

Fatima
8 years ago

Hej! om jag har en fråga o vill mejla dig hur skulle jag kunna göra det?

Fatima
7 years ago

Hur stor är kakan?

Fatima
8 years ago

Nu har jag mailat!

Oslofru
8 years ago

Älskar morotskaka <3

a n n i k a
8 years ago

Gott!

Fatima
7 years ago

Ifall jag använder ett annat recept för själva kakan och gör den i långpanna men använder mig av ditt recept för frostningen tror du det kommer räcka eller hur mycket mer ska jag göra?

Anonymous
7 years ago

Du glömde skriva ner oljan i beskrivningen :

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?