Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
- I en separat skål: blanda morötter, rörsocker och de finmalda valnötterna. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda med slickepott.
- I en annan skål blandar du de vetemjöl, bakpulver, kanel och salt. Sikta ner det också med äggen och morötterna och blanda väl.
- Smöra en bakform på ca 23 cm i diameter och täck kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
- Ta bort kakan från formen och låt svalna helt innan du har på glasyren.
- Glasyr: Smält den vita chokladen i vattenbad eller micro och låt svalna helt innan du fortsätter med de andra stegen.
- Vispa upp smöret ordentligt tills det blir fluffigt.
- Skeda ner osten och fortsätt vispa tills allt blandat sig väl.
- Häll slutligen i den vita chokladen under fortsatt vispning.
- Bred glasyren över kakan och dekorera t.ex med rivet limeskal.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
åh min favoritkaka! 🙂
Hej! om jag har en fråga o vill mejla dig hur skulle jag kunna göra det?
Hej! Du kan maila till [email protected] 🙂
Hur stor är kakan?
23 cm i diameter 🙂
Nu har jag mailat!
Älskar morotskaka <3
Gott!
Ifall jag använder ett annat recept för själva kakan och gör den i långpanna men använder mig av ditt recept för frostningen tror du det kommer räcka eller hur mycket mer ska jag göra?
Du glömde skriva ner oljan i beskrivningen :