Så här gör du:
- Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite av det ljumna vattnet i taget.
- Tillsätt olivolja, salt, strösocker och blanda.
- Börja med att knåda in majsmjöl, rågsikt och vetemjöl och tillsätt sedan lite av det grova rågmjölet i taget. Sluta knåda när degen släpper från kanterna.
- Låt degen jäsa i ca 1 timme. Gör under tiden somatsåsen.
- Hacka lökarna fint och stek på låg värme i smöret till de blir mjuka och får en fin färg.
- Tillsätt passerade tomater, tomatpure och kryddor efter smak och tycke.
- Dela degen i fyra lika stora delar och kavla ut till runda plattor. Ha på tomatsåsen och riven ost samt annan valfri topping om du vill att den ska gräddas. För att göra den pizza jag gjorde så har du bara på tomatsås och ost och toppar med rökt lax och ruccola precis innan servering.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Gott!