Subway cookies

P1430486.JPGsubwaycookies.jpgHär är en annan restaurangfavorit som jag inte kan få nog av och därför börjat baka själv – Subways cookies! Det här receptet ger kakor som är precis lika segmjuka i mitten och smältande i munnen som originalet. Det bästa med att baka dem själv är att du kan ha i extra mycket choklad eller extra mycket nötter för härligt tuggmotstånd.subwaycookies3.jpgDet här receptet funkar lika bra för den ljusa varianten med vit choklad och macadamianötter som den mörka varianten med mörk- och vit choklad.

Receptet ger 36 goda subway cookies och jag brukar dela upp degen i två delar och baka två olika smaker på en och samma gång. Så smidigt och så gott!

Ingredienser (subway cookies):

300 g mjukt rumsvarmt smör

4 dl strösocker

4 msk sirap

4 tsk vaniljsocker

3 medelstora ägg

7 dl vetemjöl

0,5 dl kakao (om du vill ha ljusa kakor utesluter du kakaon)

1 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

150-200 g grovhackad choklad eller chokladknappar (variera som du vill mellan vit och mörk choklad)

I de ljusa kakorna hade jag även ca 100 g grovt hackade macadamianötter

subwaycookies_stegförsteg.jpg

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa samman smör, strösocker, sirap och vaniljsocker till en fluffig smet.
  3. Tillsätt äggen under fortsatt vispning, ett i taget.
  4. I en separat bunke blandar du noga vetemjöl, bikarbonat, kakao (uteslut kakao om du vill ha ljusa kakor) och salt.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna till smörsmeten och blanda försiktigt ihop med slickepott till en jämn och kladdig deg.
  6. Ha till sist i grovhackad choklad och eventuellt nötter och blanda försiktigt tills det fördelat sig jämnt i degen.
  7. Låt degen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du rullar den i 36 lika stora bollar och fördelar på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tryck till dem lite lätt och håll ordentligt avstånd mellan kakorna på plåten så att de inte smälter samman i ugnen.
  8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. De ska bara ha hunnit gräddas i kanterna och fortfarande va mjuka i mitten.
  9. När du tagit ut kakorna från ugnen, dra över bakplåtspappret med kakorna på galler direkt för att svalna. Ligger de kvar på den varma bakplåten så kommer de gräddas på eftervärme och bli av med den goda segheten i mitten.
  10. Låt svalna ordentligt innan servering!

 

TIPS!

  1. Förvaras bäst i lufttät burk i rumstemperatur i upp till en vecka.
  2. Frys in ogräddade kakor så är det bara att ta fram och grädda när du blir sugen på en nybakad subway cookie.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

14 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
5 år sedan

Den här kakan är jag riktigt sugen på att testa! Ser så himla god ut och sånna sega kakor brukar bli väldigt goda! Jag undrar om man kan byta ut bikarbonat mot vanligt bakpulver i detta recept?

Ruki
7 år sedan

Grattis till bloggen. Vad kan man ha istället för sirap tro? 🙂
Tack för receptet

lulia
lulia
2 år sedan

är inte säker om smeten ska vara kladdig för för mig blev den väldigt kladdig

Bbbb
Bbbb
2 år sedan

Går de att göra glutenfria? 🙂

Sara
Sara
2 år sedan

Hej!!
Om jag ska dela degen och göra hälften ljusa och hälften mörka, ska jag använda 0,25dl kakao då till de mörka? Tänker att 0,5dl förmodligen är anpassat för en helsats ?

Pia Noren
Pia Noren
2 år sedan

Är det möjligt att baka dessa kakor utan ägg?

L B
L B
2 år sedan

Men så galet goda! Gjorde dom lite mindre. Gissar att jag fick ut ca 50 st. Me som sagt…. superdupergod!!

Kani
Kani
1 år sedan

Kan man använda ljus sirap?

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x