Här är en annan restaurangfavorit som jag inte kan få nog av och därför börjat baka själv – Subways cookies! Det här receptet ger kakor som är precis lika segmjuka i mitten och smältande i munnen som originalet. Det bästa med att baka dem själv är att du kan ha i extra mycket choklad eller extra mycket nötter för härligt tuggmotstånd.Det här receptet funkar lika bra för den ljusa varianten med vit choklad och macadamianötter som den mörka varianten med mörk- och vit choklad.
Receptet ger 36 goda subway cookies och jag brukar dela upp degen i två delar och baka två olika smaker på en och samma gång. Så smidigt och så gott!
Den här kakan är jag riktigt sugen på att testa! Ser så himla god ut och sånna sega kakor brukar bli väldigt goda! Jag undrar om man kan byta ut bikarbonat mot vanligt bakpulver i detta recept?
Grattis till bloggen. Vad kan man ha istället för sirap tro? 🙂
Tack för receptet
Tack för din kommentar 🙂 Farin- eller muscovadosocker går bra att använda istället, ca 0,5 dl men minska då på strösockret med 0,5 dl. Honung funkar också bra om du har det hemma 🙂
är inte säker om smeten ska vara kladdig för för mig blev den väldigt kladdig
Den ska vara kladdig, låt den stå i kylen för att stelna <3
Går de att göra glutenfria? 🙂
Hej!!
Om jag ska dela degen och göra hälften ljusa och hälften mörka, ska jag använda 0,25dl kakao då till de mörka? Tänker att 0,5dl förmodligen är anpassat för en helsats ?
Är det möjligt att baka dessa kakor utan ägg?
Ja! Ett ägg ersätts enkelt med 2 msk vatten 🙂
Men så galet goda! Gjorde dom lite mindre. Gissar att jag fick ut ca 50 st. Me som sagt…. superdupergod!!
😍😍
Kan man använda ljus sirap?
Hejhej! Absolut 🥰
Klart besviken! 10 min var för kort tid i varmluftsugn. Kakorna flöt ut helt och var så kladdiga så det var svårt att lossa från bakplåtspappret. Får frysa in dem o se om det hjälper!
Hej! Alla ugnar är så olika, man får pröva sig fram med att grädda mer/mindre. Hoppas att det går bättre nästa gång! ☺️