Så här gör du:
- Frosting: Detta behöver göras kvällen innan du ska baka dina Smore’s cupcakes då fluffen behöver kallna ordentligt innan den vispas up för spritsning.
- Mät upp grädden i en kastrull. Klipp marshmallows i små bitar och lägg i kastrullen.
- Värm upp sakta under omrörning tills allt godis smält – den får inte koka!
- Häll upp i en skål och låt stå kallt i minst 5 timmar, helst över natten, tills allt svalnat.
- Muffins: Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg, socker och farinsocker poröst.
- Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken. Tillsätt till äggsmeten.
- Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och blanda ihop under försiktig omrörning med resten.
- Tillsätt chokladbitarna och rör om försiktigt. Blanda inte för länge då chokladen riskerar att smälta.
- Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med 3/4 smet.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar och dekorerar.
- Ganache: Grovhacka chokladen.
- Koka upp grädden.
- Tillsätt chokladen till grädden och rör med träslev tills chokladen smält helt. Låt svalna tills ganachen tjocknat en aning.
- Vispa upp marshmallowfluffen.
- Gröp ut lite av muffinsen med hjälp av till exempel botten av en tyll. Spritsa muffinsen med marshmallowfluff, lägg på en cookie och låt stå svalt en stund.
- Häll över lite ganache på varje cookie. Låt stå kallt ytterligare några minuter innan du hugger in.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Super mumsigt 😀