S’mores cupcakes

Tack till min begåvade vän Belsam för de fina bilderna!
Igår kom en vän över på brunch och bakning, en dag planerad sedan lång tid tillbaka och som blev riktigt lyckad. God mat och gott sällskap, en kombination som aldrig går fel. Vi bakade bland annat dessa godingar – Smore’s cupcakes vars recept och smakkombinationer vi själva spånat fram och riktigt gott blev det!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

S’mores cupcakes

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (frosting, marshmallow fluff):
200 g marshmallows
4 dl grädde

Ingredienser (muffins):
100 g smör
1 dl mjölk
2 st ägg
0,5 dl farinsocker
5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g grovhackad choklad eller chokladknappar

Ingredienser (ganache):
100 g choklad
2 dl grädde
cookies till dekoration

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (frosting, marshmallow fluff):
200 g marshmallows
4 dl grädde

Ingredienser (muffins):
100 g smör
1 dl mjölk
2 st ägg
0,5 dl farinsocker
5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g grovhackad choklad eller chokladknappar

Ingredienser (ganache):
100 g choklad
2 dl grädde
cookies till dekoration

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Frosting: Detta behöver göras kvällen innan du ska baka dina Smore’s cupcakes då fluffen behöver kallna ordentligt innan den vispas up för spritsning.
  2. Mät upp grädden i en kastrull. Klipp marshmallows i små bitar och lägg i kastrullen.
  3. Värm upp sakta under omrörning tills allt godis smält – den får inte koka!
  4. Häll upp i en skål och låt stå kallt i minst 5 timmar, helst över natten, tills allt svalnat.
  5. Muffins: Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Vispa ägg, socker och farinsocker poröst.
  7. Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken. Tillsätt till äggsmeten.
  8. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och blanda ihop under försiktig omrörning med resten.
  9. Tillsätt chokladbitarna och rör om försiktigt. Blanda inte för länge då chokladen riskerar att smälta.
  10. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med 3/4 smet.
  11. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar och dekorerar.
  12. Ganache: Grovhacka chokladen.
  13. Koka upp grädden.
  14. Tillsätt chokladen till grädden och rör med träslev tills chokladen smält helt. Låt svalna tills ganachen tjocknat en aning.
  15. Vispa upp marshmallowfluffen.
  16. Gröp ut lite av muffinsen med hjälp av till exempel botten av en tyll. Spritsa muffinsen med marshmallowfluff, lägg på en cookie och låt stå svalt en stund.
  17. Häll över lite ganache på varje cookie. Låt stå kallt ytterligare några minuter innan du hugger in.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Frosting: Detta behöver göras kvällen innan du ska baka dina Smore’s cupcakes då fluffen behöver kallna ordentligt innan den vispas up för spritsning.
  2. Mät upp grädden i en kastrull. Klipp marshmallows i små bitar och lägg i kastrullen.
  3. Värm upp sakta under omrörning tills allt godis smält – den får inte koka!
  4. Häll upp i en skål och låt stå kallt i minst 5 timmar, helst över natten, tills allt svalnat.
  5. Muffins: Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Vispa ägg, socker och farinsocker poröst.
  7. Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken. Tillsätt till äggsmeten.
  8. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och blanda ihop under försiktig omrörning med resten.
  9. Tillsätt chokladbitarna och rör om försiktigt. Blanda inte för länge då chokladen riskerar att smälta.
  10. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med 3/4 smet.
  11. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar och dekorerar.
  12. Ganache: Grovhacka chokladen.
  13. Koka upp grädden.
  14. Tillsätt chokladen till grädden och rör med träslev tills chokladen smält helt. Låt svalna tills ganachen tjocknat en aning.
  15. Vispa upp marshmallowfluffen.
  16. Gröp ut lite av muffinsen med hjälp av till exempel botten av en tyll. Spritsa muffinsen med marshmallowfluff, lägg på en cookie och låt stå svalt en stund.
  17. Häll över lite ganache på varje cookie. Låt stå kallt ytterligare några minuter innan du hugger in.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ɑ n n i k ɑ
9 years ago

Super mumsigt 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?