Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt pösigt med elvisp.
- Smält smöret, häll i matolja och sirap och blanda det med äggsmeten.
- Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt i en separat skål och vänd försiktigt ner det i smeten med hjälp av slickepott.
- Hacka chokladen i grova bitar och smält över vattenbad eller i micro i 30-sekunders intervallet och rör om emellan.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dessa.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna ordentligt innan du spritsar på frosting.
- Lakritsfluff: Häll upp grädden i en kastrull.
- Klipp saltlakritsen i mindre bitar och tillsätt den till grädden.
- Värm grädden och godiset försiktigt under omrörning tills dess att godiset har smält. Grädden får inte börja koka för att inte riskera att grädden och godiset skär sig med varandra, låt det hellre ta lång tid genom att variera mellan 3-2-1: an på spisen och ibland till och med stänga av värmen ett tag. Beroende på hur små bitar du klippt och godiset i sig, tar smältningen olika lång tid.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna när allt godis har smält. Häll över smeten i en bunke eller skål som får stå i kylskåpet helst över natten men minst fem timmar.
- Vispa upp smeten som vanligt och spritsa över dina cupcakes!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hejj!
Vad fina cupcakes! Vilken sprits använder du? Har en här hemma från groupon som inte alls är bra.. har du några tips vart jag kan köpa fina?
//Minela
Hej! Till denna typen av spritsning använder jag wiltons 2D tyll. Jag köper från tantfondant.se. Hon har bra och prisvärda tyllar 🙂 Lycka till!